DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. martā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Prokuratūra pie kriminālatbildības saukusi maksātnespējas administratoru par svešas mantas piesavināšanos teju 117 tūkstošu eiro apmērā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2017. gada 17. martā Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu pret fizisku personu, kas iecelta maksātnespējas administratora amatā, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, vairākos maksātnespējas procesos izdarīja svešas mantas prettiesisku iegūšanu, piesavinoties naudas līdzekļus lielā apmērā.

Apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta par viena noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, kas paredzēts Krimināllikuma 179. panta pirmajā daļā un trīs noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, kas paredzēti Krimināllikuma 179. panta trešajā daļā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, laika posmā no 2012. gada 14. jūlija līdz 2015. gada 27. februārim, izmantojot maksātnespējas administratora pienākumu pildīšanai uz sava vārda atvērtos bankas kontus, apsūdzētā persona bez tiesiska pamata pārskaitīja no kāda parādnieka iegūtos naudas līdzekļus 8684,18 eiro apmērā uz saviem bankas kontiem.

Trīs citos gadījumos apsūdzētā persona nepārskaitīja nodrošinātajiem kreditoriem pienākošos naudas līdzekļus kopsummā 108 249,97 eiro apmērā. Šie naudas līdzekļi bija atlikuši no trīs dažādās izsolēs pārdotiem nekustamajiem īpašumiem.

Norādīto naudas summu apsūdzētā persona piesavinājās, vairākos maksājumos pārskaitot uz saviem bankas kontiem.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Kristīne Sutugina
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI