DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. martā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

M. Kučinskis: Liepāja savu attīstību balstījusi ne tikai kuģu pārkraušanā, bet arī ražošanas uzņēmumu attīstībā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis piektdien, 17. martā, Liepājā, piedalījās Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) konferencē “20+...”, kas veltīta SEZ dibināšanas 20.gadadienai.

Atklājot konferenci un uzrunājot tās dalībniekus, M. Kučinskis norādīja, ka Liepāja savu ekonomisko attīstību ir balstījusi ne tikai kuģu pārkraušanā ostā, bet arī ostas apkārtnē esošo ražošanas uzņēmumu attīstībā, tādējādi veicinot arvien vairāk jaunu darbavietu rašanos.

Tāpat valdības vadītājs akcentēja pilsētas spēju piesaistīt jaunas investīcijas, investoriem piedāvājot gan tam piemērotu vidi, gan arī atbilstoši izglītotu darbaspēku.

Analizējot Liepājas attīstību pēdējo 20 gadu laikā, Ministru prezidents uzsvēra, ka tā mērķtiecīgi ir veidota kā iedzīvotājiem ērta pilsēta ar aktīvu kultūras dzīvi, pieejamu izglītību un veselības aprūpi, kā arī ar efektīvi organizētu transports, kas ļauj īsā laikā nokļūt no viena pilsētas gala otrā.

Runājot ar liepājniekiem, M. Kučinskis iezīmēja valdības tuvākā laika ieceres tautsaimniecības attīstības jomā. Kā būtiskāko viņš akcentēja plānoto nodokļu sistēmas pilnveidošanu, darbaspēka nodokļu sloga samazināšanu un atteikšanos no nodokļa tai peļņai, kas tiek investēta uzņēmumu attīstībā. Tāpat viņš minēja ēnu ekonomikas apkarošanas nepieciešamību.

"Varbūt atkārtošos, bet esmu pārliecināts, ka ēnu ekonomikas izskaušana ir Latvijas nacionālās drošības jautājums," tā M. Kučinskis.

M. Kučinskis piedalījās arī ikgadējā uzņēmēju izstādes "Ražots Liepājā" atklāšanā, kurā savu produkciju demonstrē Liepājā strādājošie uzņēmumi. Šāda izstāde tiek rīkota kopš 2011. gada.

Izstādes atklāšanā Ministru prezidents norādīja, ka Liepāja ir un arī turpmāk būs viens no ražošanas centriem Latvijā - šeit strādājošie uzņēmumi ir pierādījuši, ka spēj konkurēt gan vietējā, gan arī starptautiskā mērogā.

Andrejs Vaivars
Ministru prezidenta preses sekretārs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI