DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. martā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

LU Botāniskajā dārzā pumpurus ver pirmie pavasara ziedi

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Sagaidot astronomiskā pavasara iestāšanos, Latvijas Universitātes (LU) Botāniskā dārza apmeklētājus jau priecē pirmie brīvdabā plaukstošie pumpuri - ziedus vērušas ne vien baltās sniegpulkstenītes, bet arī pienpulkstenītes un citi pavasara vēstneši.

Lai gan gaisā vēl jūtams dzestrums, LU Botāniskajā dārzā uzplaucis ne viens vien agra pavasara zieds, kura nosaukums vēl atgādina par aizgājušo ziemu, bet ziedēšana jau sveicina gada gaišāko laiku. Uzziedējušas baltās sniegpulkstenītes Galanthus nivalis un graciozās pienpulkstenītes Leucojum sp.. Tāpat savus dzeltenīgos ziedus atvērušas ziemas erantes Eranthis hyemalis   un smalkos, baltos ziedos plaukstošās, melnās sniegrozes jeb ziemziedes Helleborus niger. Violetiem ziediem LU Botāniskā dārza ziedošo brīvdabas kolekciju krāšņo parastā zalktene Daphne mezereum, kas ik gadu sārtos, bet indīgos, ziedus ver uzreiz pēc sniega nokušanas.

Tāpat LU Botāniskā dārza Palmu mājas priekšā joprojām zied burvju lazda, kā arī bagātīgā acāliju kolekcija Acāliju mājā. Īstu vasaras tveici tīkojošajiem iesakām apmeklēt  Tropu tauriņu māju. Domājot par apmeklētāju ērtībām, ir apvienota ieejas biļete LU Botāniskajā dārzā un Tropu tauriņu mājā, turpmāk dāvājot iespēju vienlaikus aplūkot gan eksotiskos tauriņus, gan mūsu bagātīgo un krāšņo augu kolekciju par ievērojami zemāku cenu nekā līdz šim.

Pirmdienās ieeja LU Botāniskajā dārzā par īpaši draudzīgām cenām - visām ieejas biļetēm 30% atlaide.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. No 1. oktobra līdz 31. martam dārzs un Tropu tauriņu māja apmeklētājiem ir atvērti no plkst. 10.00 līdz 16.00, bet aprīlī no 10.00 līdz 19.00. Ieejas maksa Botāniskajā dārzā: skolēniem – EUR 1,90, studentiem un pensionāriem – EUR 2,40, pieaugušajiem – EUR 3,40. Bezmaksas ieeja: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas invalīdiem.

Plašāka informācija: http://www.botanika.lu.lv/.

Karlīna Engere, LU Botāniskais dārza sabiedrisko attiecību speciāliste

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI