DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. martā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Satversmes tiesā viesojas delegācija no Kirgizstānas Republikas

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Satversmes tiesas priekšsēdētājs A. Laviņš tiekas ar Kirgizstānas Republikas delegāciju Satversmes tiesā. Foto: K. Strazda

FOTO: Satversmes tiesa

Šodien, 16. martā, Satversmes tiesā mācību vizītē bija ieradusies delegācija no Kirgizstānas Republikas. Mācību vizītes laikā Kirgizstānas Republikas kolēģi tika informēti par Satversmes tiesas darbu, funkcijām, konstitucionālās kontroles jautājumiem, kā arī Satversmes tiesas praksi tiesu nolēmumu izpildes jomā.

Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aldis Laviņš atzina: "Kirgizstānas kolēģiem šobrīd ir aktuāls jautājums par tiesu nolēmumu izpildes procesu efektivizēšanu. Esmu pārliecināts, ka, daloties pieredzē, varam sniegt vērtīgus padomus situācijas uzlabošanai. Īpaši vēlējāmies uzsvērt, ka tiesas nolēmumu izpilde ir nesaraujami saistīta ar personas tiesībām uz taisnīgu tiesu, jo bez tām pārējie taisnīgas tiesvedības principi zaudē savu jēgu. Valstij ir pienākums nodrošināt personas tiesību efektīvu aizsardzību."

Delegācijas sastāvā bija tiesu izpildītāji, pārstāvji no Kirgizstānas Republikas Augstākās tiesas, parlamenta, valdības un stuktūrvienībām, kas veic kontroli un uzraudzību pār tiesu izpildītāju darbībām. Mācību vizīti organizē un finansē Eiropas Savienības finansētais projekts "Tiesiskuma veicināšana Kirgizstānas Republikā", projektu ievieš konsorcijs, kuru vada Vācijas Starptautiskās sadarbības aģentūra ("Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit" (GIZ)).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI