DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. martā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Tieslietu ministrs: valsts atbalsts stiprinās latvisko identitāti latviešu kopienās ārvalstīs

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Trešdien, 15.martā, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs Sabiedrības integrācijas fonda padomes sēdē atbalstīja valsts budžeta finansējuma piešķiršanu 23 projektiem, kuru mērķis stiprināt ārzemēs dzīvojošo tautiešu saikni ar Latviju.

Ministrs pauž īpašu gandarījumu par piešķirto finansējumu tām aktivitātēm, kas veicinās latviešu kopienās dzīvojošo bērnu un jauniešu saikni ar Latviju un viņu piederību latviskajai kultūrtelpai.

Padomes sēdē atbalstītie projekti paredz sekmēt latviešu valodas apguvi, organizēt kultūras un izglītojošos pasākumus, piemēram, vasaras nometnes un radošās darbnīcas Latvijā un ārvalstīs dzīvojošajiem bērniem.

"Valsts atbalsts motivēs ārzemēs dzīvojošos tautiešus, īpaši jauniešus, aktīvāk iesaistīties latviskās dzīvesziņas apguvē, stiprinot latvisko identitāti," pārliecināts tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs.

Kopumā ārvalstīs dzīvojošo latviešu kopienu saiknes stiprināšanai ar Latviju ir piešķirti vairāk nekā 259 tūkstoši eiro. Projektus varēja iesniegt Latvijā un ārvalstī reģistrētas sabiedriskās organizācijas, kas pārstāv latviešu kopienu intereses ārvalstīs.

Andris Vitenburgs
Tieslietu ministra preses sekretārs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI