DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. martā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Prokuratūra saukusi pie kriminālatbildības Valsts policijas darbinieci par apzināti nepatiesas liecības sniegšanu tiesā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2017. gada 3. martā Aizkraukles rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzēta Valsts policijas darbiniece par apzināti nepatiesas liecības sniegšanu tiesā, būdama brīdināta par kriminālatbildību, kas paredzēta Krimināllikuma 300. pantā.

Pērnā gada 26. augustā Valsts policijas darbiniece nopratināta tiesā kā lieciniece, nolūkā palīdzēt kādam vīrietim izvairīties no administratīvā soda par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola ietekmē, sniedza Aizkraukles rajona tiesai apzināti nepatiesu liecību. Valsts amatpersona liecināja, ka vīrietis nav vadījis automašīnu, atrodoties alkohola ietekmē. Viņš dzēris alkoholisko kokteili tikai pēc tam, kad bija novietojis automašīnu stāvvietā.

Liecinātais ir pretrunā administratīvā pārkāpuma lietā konstatētajiem faktiem. Aizkraukles rajona tiesa 2016. gada 5. septembrī pasludināja spriedumu, ar kuru vīrieti atzina par vainīgu administratīvā pārkāpuma izdarīšanā, kas paredzēts Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149.-15 panta trešajā daļā.

 Valsts policijas darbiniece pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 300. panta pirmās daļas.

Lieta nodota izskatīšanai Aizkraukles rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Kristīne Sutugina
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI