DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. martā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Eiropadomē spriež par ES ekonomisko attīstību, drošību un situāciju Balkānu valstīs

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Briselē notiekošajā Eiropadomē, ceturtdien 9. martā, Eiropas Savienības (ES) valstu un valdību vadītāji apsprieda jautājumus, kas saistīti ar ES ekonomisko attīstību, drošību, kā arī situāciju Balkānu valstīs.

Runājot par ekonomiskās attīstības jautājumiem, Eiropadomes dalībnieki konstatēja, ka kopumā situācija uzlabojas un tautsaimniecības attīstība ir ar augšupejošu tendenci, vienlaikus atzīstot, ka ir jāturpina reformas un jāstiprina iekšējais tirgus.

Ministru prezidents Māris Kučinskis norāda, ka šobrīd svarīgāk kā jebkad ir turpināt strukturālās reformas, kas orientētas uz izaugsmi un nodarbinātību. "Latvija ir apņēmības pilna turpināt uzsāktās reformas. Taču, lai ES valstis justu atbildību par konkrētu rekomendāciju ieviešanu, Eiropas Komisijai un ES dalībvalstīm ir svarīgi nonākt pie kopīgas izpratnes par darāmo gan attiecībā uz saturu, gan arī laika ietvaru," tā M. Kučinskis.

Eiropas Komisija (EK) pērnā gada nogalē nāca klajā ar 2017. gada Izaugsmes ziņojumu, līdz ar to uzsākot 2017. gada Eiropas semestri. Ziņojumā ir apskatīta ekonomikas un sociālā situācija ES kopumā un izklāstītas svarīgākās ekonomikas un sociālās prioritātes, kurām nākamajos mēnešos būs jāpievērš galvenā uzmanība. Ziņojumā norādīts, ka ES notiek vairākas pozitīvas pārmaiņas, kas liecina par ES ekonomikas elastību un atlabšanu, tomēr situācija joprojām ir trausla.

Attiecībā uz drošības jautājumiem, Eiropadomē apspriesti priekšlikumi ES operāciju un misiju plānošanas un īstenošanas uzlabošanai, pastāvīgai strukturētai sadarbībai un aizsardzības spēju plānošanas koordinācijai. Sagaidāms, ka laikā līdz jūnija Eiropadomei tiks turpināts darbs ar vairākiem citiem priekšlikumiem, tostarp civilo spēju attīstīšanu un ES Kaujas grupu praktisko pielietojamību un izvēršamību.

Tāpat ES valstu un valdību līderi uzklausīja informāciju par politisko situāciju Rietumbalkānos, konstatējot, ka ilgtspējīgai stabilitātei šajā reģionā ir nepieciešams konstruktīvs politiskais dialogs, reģionāla sadarbība, kā arī draudzīgas kaimiņattiecības. Tika nolemts turpināt atbalstīt šo reģionu.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents M. Kučinskis 9. un 10. martā uzturas Briselē, lai piedalītos Eiropadomes darbā.

Andrejs Vaivars
Ministru prezidenta preses sekretārs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI