DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. martā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Lidosta “Rīga” pārrunā sadarbības iespējas ar Japānas lielāko aviokompāniju

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Starptautiskajā lidostā “Rīga” ceturtdien, 2.martā, viesojās Japānas lielākās aviokompānijas “All Nippon Airways” (ANA) delegācija, lai iepazītos ar lidostas infrastruktūru un tās piemērotību starpkontinentālo reisu veikšanai starp Rīgu un Japānu.

Vizītes laikā ANA pārstāvis Kodži Hagivara (Koji Hagiwara) izrādīja interesi par lielfizelāžas gaisa kuģu apkalpošanai nepieciešamo lidostas aprīkojumu, tai skaitā degvielas uzpildes sistēmu kapacitāti, pretapledošanas apstrādes iespējām, kā arī lidostas pasažieru termināļa gatavību organizēt augstas intensitātes pasažieru plūsmas. ANA pārstāvji atzinīgi novērtēja lidostas "Rīga" gatavību uzņemt tālsatiksmes reisus.

Lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Ilona Līce: "Esmu gandarīta, ka pēdējo gadu vērienīgie ieguldījumi lidostas "Rīga" infrastruktūras attīstībā padara Rīgas lidostu pievilcīgu arī tādām pasaules aviokompānijām kā ANA. Starpkontinentālo un tranzīta reisu tīkla attīstīšana ir viena no starptautiskās lidostas "Rīga" attīstības stratēģijas nozīmīgākajām prioritātēm ar mērķi nostiprināt lidostas vadošās pozīcijas Baltijas reģionā."

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs, apkalpojot 45% Baltijas aviopasažieru. No lidostas "Rīga" ziemas sezonā iespējams doties uz 60, bet vasaras sezonā uz 80 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības.

Laura Karnīte
Komunikāciju vienības vadītāja
VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga""

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI