DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. februārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

E. Rinkēvičs ANO pauž bažas par pieaugošiem informācijas manipulācijas un kontroles riskiem

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
28. februārī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Ženēvā uzrunāja ANO Cilvēktiesību padomes dalībvalstis, kur uzsvēra izteiksmes brīvības jautājumus, cilvēktiesību situāciju Sīrijā un cilvēktiesību pārkāpumus okupētajā Krimā.

E. Rinkēvičs vērsa klātesošo uzmanību uz izteiksmes brīvības jautājumiem, kas ir viens no sabiedrības attīstības priekšnoteikumiem. Ministrs pauda bažas, ka izteiksmes brīvība var būt apdraudēta, jo, izmantojot tehnoloģiju sniegtās iespējas, ar informāciju ir viegli manipulēt, tādējādi to kontrolējot un ietekmējot. Un tas ir pretrunā ar izteiksmes brīvības būtību.

Savā uzrunā Latvijas ārlietu ministrs pauda bažas par ANO cilvēktiesību monitoringa misiju ziņojumiem Ukrainā, kuros dokumentēti cilvēktiesību pārkāpumi okupētajā Krimas teritorijā, kā īpaši satraucošu minot Krimas tatāru stāvokli.

Vērtējot situāciju Sīrijā, E. Rinkēvičs norādīja, ka samierināšanās procesu un miera iestāšanos šajā valstī apgrūtina atbildības trūkums par cilvēktiesību pārkāpumiem. Ministrs uzsvēra, ka ANO Cilvēktiesību padomes uzdevums ir ātri un efektīvi reaģēt uz cilvēktiesību pārkāpumiem, taču cilvēktiesību un starptautisko humanitāro tiesību pārkāpumu apjoms un smagums Sīrijā ir kļuvis satriecoši liels.

Komunikācijas grupa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI