DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. februārī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents aicina stiprināt Latvijas un AAE parlamentāro sadarbību

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts prezidenta kanceleja

Vēlamies turpināt augsta līmeņa vizīšu apmaiņu, lai attīstītu politisko un ekonomisko sadarbību Latvijas un Apvienoto Arābu Emirātu starpā, otrdien Abu Dabi, tiekoties ar Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) Federālās Nacionālās padomes spīkeri Dr. Amalu Al Kubaisi, teica Valsts prezidents Raimonds Vējonis. AAE Federālās Nacionālās padomes spīkere atzina, ka šī vizīte ir vērtējama kā vēsturiska, jo pirmo reizi AAE ir apmeklējis Latvijas Valsts prezidents.

Raimonds Vējonis pauda gandarījumu, ka vizītes laikā ir izdevies noslēgt nozīmīgus divpusējos līgumus – saprašanās memorandu par abu valstu autovadītāju apliecību savstarpēju atzīšanu un saprašanās memorandu lauksaimniecības jomā. Šie līgumi vēl vairāk paplašinās abu valstu divpusējās sadarbības ietvaru, uzsvēra Valsts prezidents.

Tikšanās laikā amatpersonas pauda cerību, ka nostiprināsies AAE un Latvijas parlamentārā sadarbība, tai skaitā abu valstu parlamentu delegāciju vizīšu apmaiņa. Raimonds Vējonis arī atkārtoti uzaicināja Federālās Nacionālās padomes spīkeri ierasties vizītē Latvijā. "Saeimas priekšsēdētājas vizīte AAE 2016. gada decembrī un parakstītais saprašanās un sadarbības memorands ir svarīgs priekšnoteikums, lai veicinātu parlamentāro sadarbību starp AAE un Latviju," teica Raimonds Vējonis.

Sarunā ar Dr. Amalu Al Kubaisi Valsts prezidents pārrunāja Latvijas un AAE ekonomisko sadarbību, kas pēdējos gados ir strauji augusi. Raimondu Vējoni vizītē pavadīja pārstāvji no vairāk nekā 40 uzņēmumiem, kuri piedalījās pirmajā Latvijas-AAE biznesa forumā. Savukārt 25 pārtikas ražošanas uzņēmumi bija pārstāvēti Dubaijā notiekošajā starptautiskajā pārtikas un viesmīlības izstādē "Gulfood 2017". 

"Tirdzniecības apjomi starp Latviju un AAE turpina palielināties, un tas apliecina, ka abu valstu ekonomiskai sadarbībai ir liels potenciāls," teica Valsts prezidents. Lai stiprinātu ekonomisko sadarbību nākotnē, Valsts prezidents norādīja uz investīciju iespējām tādās jomās kā transports un loģistika, finanšu sektors un tūrisma nozare. Paredzams, ka būtisku ieguldījumu ciešāku kontaktu veidošanā dos šoruden plānotā nacionālās aviokompānijas "airBaltic" tiešā reisa starp Latviju un AAE atklāšana.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI