DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. februārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Saūda Arābijas Karalistes nerezidējošais vēstnieks ierodas atvadu vizītē pie valsts sekretāra Andreja Pildegoviča

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
24. februārī valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs tikās ar Saūda Arābijas Karalistes nerezidējošo vēstnieku Latvijā Nājifu Alabūdu (Naif Al Aboud), kas bija ieradies atvadu vizītē.

Tikšanās laikā A. Pildegovičs atzinīgi novērtēja N. Alabūda kā pirmā Saūda Arābijas nerezidējošā vēstnieka Latvijā aktīvo darbību, kas ir stiprinājusi abu valstu divpusējās attiecībās. Valsts sekretārs uzsvēra, ka ir nepieciešams veicināt savstarpējo vizīšu apmaiņu un dažādot ekonomisko sadarbību. Kā perspektīvas ekonomiskās sadarbības nozares tika minētas pārtikas rūpniecība, kokrūpniecība, būvniecība, informācijas komunikāciju tehnoloģijas un veselības tūrisms. A. Pildegovičs atsaucās uz sekmīgi noritējušām ekspertu konsultācijām par Latvijas un Saūda Arābijas konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem un nodokļu nemaksāšanas novēršanu, kas pēc parakstīšanas būs pirmais divpusējais starpvaldību līgums ar Saūda Arābiju.

Vēstnieks N. Alabūds pateicās par līdzšinējo sadarbību un pauda cerību, ka divpusējās attiecības ar Latviju kļūs aktīvākas, kā arī aicināja stiprināt politisko dialogu un veicināt amatpersonu vizīšu apmaiņu. Vēstnieks informēja par šogad plānoto Saūda Arābijas parlamenta delegācijas vizīti Latvijā.

Diplomātiskās attiecības Latvija un Saūda Arābija nodibināja 2003. gada 21. martā.

Vēstnieks rezidēja Helsinkos, Somijā.

Foto: https://www.flickr.com/photos/latvianmfa/32271126703/

Komunikācijas grupa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI