DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. februārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Zemessargi piedalīsies pirmajā paplašinātās pirmās palīdzības kursā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Nedēļas nogalē Aizkrauklē, Zemessardzes 55.kājnieku bataljonā notiks paplašinātās pirmās palīdzības individuālo mācību kurss zemessargiem.

Plānots, ka kursā piedalīsies 12 zemessargi, savukārt apmācību nodrošinās divi sertificēti pasniedzēji un trīs pasniedzēju palīgi. Kurss ir sadalīts divās nedēļas nogalēs. Pirmā daļa tiek organizēta no 25. līdz 26. februārim, savukārt otrā daļa – no 4. līdz 5.martam. Kopā 40 akadēmiskās stundas.

Šis būs pirmais paplašinātās pirmās palīdzības kurss, ko organizē Zemessardze. Līdz šim kurss tika organizēts tikai Nacionālo bruņoto spēku Kājnieku skolā.

Apmācības mērķis ir sniegt individuāla līmeņa zināšanas un pamatiemaņas dzīvības glābšanas taktikā kaujas apstākļos un pirmajā palīdzībā ikdienas situācijās, kā arī starptautisko operāciju rajonos.

Pirmās palīdzības kurss spēj nodrošināt pamatzināšanas palīdzības sniegšanai kaujas nodaļas, kaujas vada un kaujas rotas struktūrvienībām. Paplašinātās pirmās palīdzības karavīra individuālo mācību kursa laikā zemessargi apgūs šādas tēmas – palīdzības sniegšanas taktika un lietojamie līdzekļi, palīdzības sniegšana bezsamaņā esošam cietušajam, traumu guvušam cietušajam, apkārtējās vides faktoru izraisīti veselības traucējumi, medikamentu lietošana, cietušo sadales un evakuācijas taktika.

Kursa noslēgumā zemessargs saņems apliecību, kurā norādīts par kursa apgūšanu –zemessargs ir beidzis paplašinātās pirmās palīdzības individuālo kursu, nokārtojis ieskaiti un, pildot dienesta pienākumus, ir tiesīgs lietot karavīra individuālo medicīnisko materiālu un medikamentu komplektu. Apliecība ir derīga piecus gadus, un, ne retāk kā reizi divos gados, zemessargs veic apmācību praktisko iemaņu uzturēšanai.

Guna Freimane
Zemessardzes štāba
Vadības grupas speciāliste

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI