DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. februārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Iznākusi jaunā Latvijas statistikas gadagrāmata

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No šodienas ir pieejama Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) izdotā “Latvijas statistikas gadagrāmata 2016”. 664 lappušu biezais krājums latviešu un angļu valodā satura ziņā ir visapjomīgākais no visām CSP izdotajām statistikas publikācijām.

Statistikas gadagrāmatā ir deviņas tematiskās nodaļas: vispārīgās ziņas; ekonomika un finanses; iedzīvotāji un sociālie procesi; rūpniecība, būvniecība, tirdzniecība un pakalpojumi; lauksaimniecība, mežsaimniecība un zivsaimniecība; preču ārējā tirdzniecība; transports un tūrisms; enerģētika, vide un tās aizsardzība; informācijas tehnoloģijas, pētniecība un inovācijas.

Informācija gadagrāmatā ir sniegta tabulu, diagrammu un kartogrāfisko attēlu veidā. Pieejami svarīgāko terminu skaidrojumi, kā arī informācija par datu iegūšanas avotiem un atsevišķu rādītāju aprēķināšanas metodēm. Gadagrāmatas sagatavošanā izmantoti CSP un citu iestāžu rīcībā esošie statistikas dati, CSP veiktās aptaujas, kā arī dati no valsts reģistriem un citām informācijas sistēmām.

Latvijas statistikas gadagrāmatu CSP izdod jau 69.reizi kopš 1921.gada. Jaunajā publikācijā dati atspoguļoti par 2015.gadu salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem. Gadagrāmatu var lejupielādēt tīmeklī www.csb.gov.lv/gadagramata2016 ,kā arī apskatāma un iegādājama CSP Informācijas centrā Lāčplēša ielā 1.

Sanda Rieksta
Informācijas un komunikācijas daļa

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI