DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. februārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu pret personu par tēva un māsas māju ļaunprātīgu iznīcināšanu, tās nodedzinot

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2017. gada 21. februārī Bauskas rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu pret kādu personu par to, ka tā divos gadījumos izdarīja svešas mantas tīšu iznīcināšanu, kas saistīta ar dedzināšanu.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, pērnā gada 18. augustā apsūdzētā persona, dusmu un atriebības vadīta, atrodoties kādā Bauskas novadā ietilpstošā pagastā, nolēma tīši nodedzināt māsai piederošo dārza māju. Dārza mājas aizdedzināšanas rezultātā izcēlās ugunsgrēks, kā rezultātā pilnībā tika iznīcināts apsūdzētās personas māsas īpašums un māsas meitai piederošas mantas.

Apsūdzētā persona laika posmā no 2016. gada 21. augusta līdz 22. augustam, būdama dusmu vadīta, aiz atriebības savam tēvam, atrodoties kādā Rundāles novadā ietilpstošā pagastā, izraisīja ugunsgrēku, pilnībā nodedzinot tēvam piederošo māju un tajā esošās mantas.

Minētā persona pie kriminālatbildības saukta par divu sevišķi smagu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, kuru sastāvs paredzēts Krimināllikuma 185. panta otrajā daļā.

Piebilstams, ka apsūdzētā persona minētās noziedzīgās darbības veica nosacīta soda izciešanas laikā.

Krimināllieta nodota izskatīšanai Bauskas rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā  kārtībā.

 

Kristīne Sutugina
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI