DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. februārī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Latvijas Universitāte izstādē “Skola 2017” vidusskolēniem piedāvā izvēlēties daudzveidību un nozaru sinerģiju - nākotnes panākumu ķīlu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 24. līdz 26. februārim izstādes “Skola 2017” ietvaros ne tikai skolēniem - nākamajiem studentiem, bet arī pārējiem zinātkārajiem būs unikāla iespēja uzzināt plašajām un daudzveidīgajām studiju iespējām Latvijas Universitātē (LU) visās 13 fakultātēs visos studiju līmeņos.

Šī ikgadējā izstāde "Skola" ir iespēja izdarīt pareizo karjeras izvēli, un LU nenoliedzami ir atspēriena punkts katra individuālajai izaugsmei.  LU rektors prof. Indriķis Muižnieks, vidusskolēniem skaidrojot Latvijas Universitātes priekšrocības salīdzinājumā ar citām augstskolām, uzsver: "Latvijas Universitāti studijām varu ieteikt tāpēc, ka te ir daudzveidība un lielas izvēles iespējas. Izvēle studēt Latvijas Universitātē ir drošākais variants gan tiem, kas par sevi ir pārliecināti, gan tiem, kuri vēl domā par nākotnes profesiju. Tiem, kas ir pārliecināti, Universitāte var piedāvāt visu nepieciešamo viņu izraudzītajā virzienā. Tiem, kas vēl meklē, LU piedāvā plašu iespēju spektru, kurā atrast savu aicinājumu."

LU šogad ir rūpīgi padomājusi par izstādes apmeklētājiem, jo tiks sniegtas ne tikai atbildes par studiju virziena izvēli, budžeta vietām tajā, darba iespējām pēc absolvēšanas un citiem būtiskiem jautājumiem, bet būs arīdzan iespēja gūt priekšstatu par studenta ikdienas dzīvi dažādos, tai skaitā praktiskos veidos, iztaujājot tagadējos studentus un pasniedzējus.

Pasaule mainās ātri – profesijas gan izzūd, gan rodas jaunas. Tādēļ mūsdienīgas augstākās izglītības izaicinājums ir sinerģijas veidošana starp dažādiem studijiem virzieniem, iegūstot plašāku pasaules uzskatu, vairāk zināšanas un prasmes. Tas dos jaunietim iespēju piemēroties jaunām darba tirgus prasībām un pārmaiņām no vienas puses, no otras puses  - ietekmēt tās. Šajā ziņā Latvijas Universitātei ir daudzpusīgākais un labākais izglītības piedāvājums sociālās, humanitārās un eksaktajās nozarēs, par ko varēs pārliecināties izstādē "Skola 2017".

LU ir lieliska izvēle studijām, jo tā ir ne tikai viena no lielākajām Latvijas augstskolām, bet ir arī vienīgā no Latvijas augstskolām, kas starptautiski ir visaugstāk novērtētā un atrodas starp pasaules TOP 5% augstkolām un turpina kāpt augšup.

Izstādes "Skola 2017" norises vieta: Ķīpsalas iela 8, izstādi iespējams apmeklēt: 24. un 25. februārī 10.00–18.00, 26. februārī 10.00–17.00.

LU visu nedēļas nogali gaida skolēnus un viņu vecākus, draugus starptautiskajā izstāžu centrā "Ķīpsala".

Sīkāka informācija par LU pieejama BT1 mājaslapā: http://bt1.lv/skola/?link=00100020&subid=6534

Rūdolfs Lismanis, Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departamenta mārketinga speciālists

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI