DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. februārī, 2017
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Pabeigts pirmais ES fondu projekts ražošanas telpu izveidē: atklāj bērza saplākšņa ražotni Kuldīgā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Izmantojot Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansējumu ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru (CFLA) noslēgtā līguma ietvaros, ir uzbūvēta jauna ražotne Kuldīgā, un bērza saplākšņa ražotājs SIA Stiga RM, trešdien, 22. februārī, atklāja jauno ēku.

ES fondu projekts īstenots programmā par Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) atbalstu ieguldījumiem ražošanas telpu un infrastruktūras izveidei vai rekonstrukcijai. SIA Stiga RM ir bērza saplākšņa ražotājs, kas ar ERAF atbalstu uzbūvējis pavisam jaunu ražošanas ēku, tādējādi paplašinot darbību un ražošanā ieviešot jaunu produktu – laminēto bērza saplāksni.

CFLA direktore Anita Krūmiņa ražotnes atklāšanā uzsvēra: "Patiess prieks, ka uzņēmumam projektu ir izdevies īstenot tik efektīvi un tik ātrā tempā, jo citi finansējuma saņēmēji šajā programmā vēl tikai uzsāk projektus vai pat vēl slēdz līgumus. Šis projekts arī ieies ES fondu 2014 - 2020 budžeta perioda vēsturē gan kā pirmais realizētais projekts programmas ietvaros, kas sniedz atbalstu apstrādes rūpniecības komersantiem industriālo telpu izveidei reģionos, gan arī kā visātrāk šai programmā ieviestais projekts (no projekta iesniegšanas brīža pagājuši septiņi mēneši, bet no līguma noslēgšanas brīža tikai nepilni divi mēneši). Tāpat prognozējam, ka projekts iekļūs arī pirmajā desmitniekā to projektu vidū, kas 2014 - 2020 plānošanas periodā jau pilnībā pabeigti un sasnieguši plānotos rezultātus. Šai periodā kopumā milzīgs uzsvars tiek likts uz rezultātu sasniegšanu, tādēļ arī esam priecīgi un gandarīti pirmos reālos rezultātus jau redzēt šeit uz vietas. Fondu finansējuma piesaistei un gala lēmumam par fondu izmaksu no mūsu puses nepieciešams vēl veikt detalizētas pārbaudes par veikto darbu un izmaksu atbilstību. Tā ir neatņemama fondu finansējuma piesaistes darba sastāvdaļa. Tomēr mēs ceram, ka pārbaužu rezultāti būs veiksmīgi un mums no abām pusēm būs gandarījums par patiešām veiksmīgām fondu investīcijām, kas sasniedz paredzēto mērķi. Vēlam, lai uzņēmumam tikpat veiksmīgi izdodas arī pārējo rezultātu un ieceru sasniegšana, un ceram, ka šis piemērs ar savu mērķtiecību un precīzo projekta vadību iedvesmos arī citus mūsu finansējuma saņēmējus – uzņēmējus!"

SIA Stiga RM līgumu ar CFLA noslēdza 2016. gada 13. decembrī, kurā bija paredzēts, ka jaunās ražotnes būvniecība tiks pabeigta 2017. gada 31. janvārī, kas arī tika īstenots.

Uzņēmums plāno ar jauno ražotni palielināt gan eksporta apjomus, gan produktivitāti, un projekta īstenošanas rezultātā tiek radītas 12 darba vietas. Kopējās projekta attiecināmās izmaksas - 1 009 798,44 eiro, tai skaitā ERAF - 454 409,29 eiro.

Kopējais ES fondu programmā ražošanas ēku būvniecībai, pārbūvei vai atjaunošanai pieejamais ERAF finansējums pārsniedz 23 miljonus eiro, paredzot atbalstu projektiem visā Latvijas teritorijā, izņemot Rīgu. Uz atbalstu pieteikties varēja  komersanti vai nodibinājumi, kas nodarbojas ar nekustamā īpašuma attīstīšanu un iznomāšanu ražošanas vajadzībām, apstrādes rūpniecības mazie un vidējie komersanti, kas būvē ražošanas telpas savām vajadzībām, kā arī ostu pārvaldes. Programmas mērķa grupa - sīkie (mikro), mazie un vidējie komersanti, kas veic saimniecisko darbību apstrādes rūpniecības nozarēs.

Informācija par atlasi programmas ietvaros un apstiprinātajiem projektu iesniegumiem pieejama CFLA mājaslapā: http://www.cfla.gov.lv/lv/es-fondi-2014-2020/izsludinatas-atlases/3-1-1-5

Linda Laure,
Centrālās finanšu un līgumu aģentūras
sabiedrisko attiecību speciāliste

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI