DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. februārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses
1
1

Par nacionālās bankas izstrādātajiem priekšlikumiem iedzīvotājiem un uzņēmējiem labvēlīgas nodokļu sistēmas ieviešanai

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Pēdējo mēnešu laikā sabiedrībā aktualizēta diskusija par Latvijas nodokļu sistēmas reformu. Jau gadiem tiek meklēta atbilde uz Latvijas attīstībai izšķirošu jautājumu – kā ieviest tādu nodokļu sistēmu, kas būtu vienkārša un ikvienam saprotama, labvēlīga uzņēmējdarbības videi un iedzīvotājiem, konkurētspējīga ar kaimiņvalstīm un globālā mērogā kopumā, vienkārši un lēti administrējama, stabila un ilgtspējīga.

Nacionālās bankas ekonomisti sadarbībā ar vadošajām uzņēmēju organizācijām veikuši detalizētu analīzi un izstrādājuši priekšlikumus vienkāršas, konkurētspējīgas, cilvēkiem un uzņēmumiem labvēlīgas nodokļu sistēmas ieviešanai.

Šie priekšlikumi apkopoti dokumentā "Nodokļu stratēģija 20/20", ar kuru plašāka sabiedrība tiks iepazīstināta Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča ārkārtas preses brīfingā pirmdien, 27. februārī.

Preses brīfings pirmdien plkst.14 notiks Latvijas Bankas ēkā Rīgā, K.Valdemāra ielā 2A. Ar žurnālistiem tiksies un uz jautājumiem atbildēs Latvijas Bankas prezidents I.Rimšēvičs, kā arī Latvijas Bankas Monetārās politikas pārvaldes vadītājs Uldis Rutkaste un ekonomiste Baiba Traidase.

"Nodokļu stratēģija 20/20" pirmdien tiks nosūtīta lēmumu pieņēmējiem parlamentā un valdībā, pašvaldībām, vadošajām uzņēmēju un citu jomu sabiedriskajām organizācijām, kā arī būs pieejama Latvijas Bankas interneta vietnē makroekonomika.lv (sadaļā https://www.makroekonomika.lv/raksts/strukturalo-reformu-iniciativas).

Latvijas Banka uz vispusīgas ekonomiskās analīzes pamata izstrādā un turpinās izstrādāt priekšlikumus ekonomiskās politikas veidošanai, kas atbalstītu straujāku valsts izaugsmi un monetārās politikas lēmumu iedarbīgumu.

Latvijas Bankas preses dienests

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI