DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. februārī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

ASV vēstniece un Latvijas Universitātes rektors apspriež sadarbības virzienus

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Trešdien, 22. februārī, Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā rektors Indriķis Muižnieks tikās ar Amerikas Savienoto Valstu (ASV) vēstnieci Latvijā V.E. Nensiju Petitu (Nancy Pettit), lai pārrunātu aktuālos jautājumus par Latvijas izglītības sistēmu, Latvijas Universitātes turpmāko gadu attīstības plāniem un iespējamo turpmāko sadarbību.

Latvijas Universitātes rektors Indriķis Muižnieks: "Tā bija lieliska iespēja informēt ASV vēstnieci V.E. Nensiju Petitu informēt par Latvijas Universitātes attīstības plāniem, kā arī tādā veidā veicināt Latvijas Universitātes starpttautisko atpazīstamību.  Ar vēstnieci bijām vienisprātis, ka aktīvāk jāinformē un jāaicina Latvijas Universitātes studentus un pasniedzējus izmantot Fulbraita fonda sniegtās iespējas, kā, piemēram, promocijas darbu izstrādei un pasniedzēju kvalifikācijas celšanai ļoti labās ASV augstskolās."

Tāpat rektors Indriķis Muižnieks ASV vēstnieci informēja par to, ka Latvijas Universitāte turpinās darbu, veidojot jaunas STEM un starpdisciplinārās studiju programmas, kas aptvers dabaszinātnes, tehnoloģijas, inženierzinātnes un matemātiku. Tiks strādāts arī pie studiju programmu docēšanas angļu valodā, piesaistot vairāk jauno doktorantu un ārvalstu studentu.

ASV vēstniece iepazinās ar Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra attīstības plāniem, nodrošinot modernu un nākotnes darba tirgus prasībām atbilstošu izglītības piedāvājumu un studiju vidi.

V.E. Nensija Petita novērtēja un atbalstīja Latvijas Universitātes tuvākās nākotnes attīstības plānus, kā arī izteica vēlmi paplašināt līdzšinējo veiksmīgo sadarbību. Vēstniece arī pieminēja par Latvijas Universitātes studentu iespējām pieteikties apmaiņas studijām ASV. 

Sarunā piedalījās arī ASV vēstniecības Kultūras atašejs Metjū Tompsons, Politikas un ekonomikas nodaļas speciāliste Simona Gurbo, Kultūras un preses nodaļas speciāliste Ingrīda Bodniece, un Latvijas Universitātes ārlietu vadītaja Alīne Gržibovska.

Pēc tikšanās viesi devās ekskursijā pa Dabaszinātņu akadēmiskā centra ēku LU rektora Indriķa Muižnieka pavadībā. 

FOTO: http://ej.uz/cvw3

Sabīne Spurķe
Latvijas Universitātes
Komunikācijas un inovāciju departamenta
Konsultante

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI