DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. februārī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

VIAA izstādē Skola 2017 aicina iesaistīties Erasmus+ trīsdesmitgades aktivitātēs

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) starptautiskajā izglītības izstādē Skola 2017, kas no 24. līdz 26. februārim norisināsies Ķīpsalas izstāžu centrā, aicina iesaistīties Eiropas Savienības izglītības, mācību, jaunatnes un sporta programmas Erasmus+ trīsdesmitgades aktivitātēs, ķerot atraktīvus fotomirkļus un piedaloties konkursā.

Šogad aprit 30 gadi, kopš Erasmus+ programmas pirmssākumiem Eiropā, tāpēc VIAA stendā interesentiem būs iespēja uzzināt par plašajām sadarbības un mobilitātes iespējām un starptautiskiem izglītības projektiem, ko var īstenot ar programmas atbalstu, kā arī iepazīties ar programmas ieguldījumu Latvijā kopš 1998. gada. Piektdien un sestdien apmeklētāji būs aicināti fotografēties Erasmus+ jubilejas stendā. Daloties ar šīm fotogrāfijām Facebook un lietojot mirkļbirku #ErasmusPlusLV, apmeklētāji varēs piedalīties konkursā un iegūt balvas.

Pagājušajā gadā lielu popularitāti guva aktivitāte "Ātrais randiņš ar karjeras konsultantu".  Arī šogad izstādes apmeklētājiem VIAA stendā būs iespēja tikties ar karjeras konsultantu, lai saņemtu noderīgus padomus par izglītības iespējām Latvijā un citās Eiropas valstīs.

Vēl pirms došanās pie karjeras konsultanta ikviens interesents var paplašināt zināšanas par dažādām profesijām interneta vietnē www.profesijupasaule.lv. Tā ir virtuāla pilsēta, kurā var apmeklēt dažādus uzņēmumus, uzzināt par tajos strādājošo darbinieku profesijām, noskaidrot, kāda izglītība ir nepieciešama šādas profesijas ieguvei un kur to var apgūt. Kopumā šādi var iepazīt 163 dažādas profesijas.

Tiem jauniešiem, kuri jau ir izvēlējušies savas profesionālās karjeras virzienu, noderīga būs nacionālā izglītības iespēju datubāze www.niid.lv. Tajā var atrast atbilstošāko mācību iestādi, programmu vai kursu izvēlētās profesijas apguvei. Par abu iepriekš minēto interneta vietņu lietošanu izstādē stāstīs VIAA konsultanti.

Jaunieši, kurus interesē studijas Eiropas valstīs, izstādē var apmeklēt Eiropas Komisijas Karjeras konsultēšanas un informācijas tīkla Euroguidance speciālistus. Viņi ne tikai demonstrēs Euroguidance veidoto studiju ceļvedi Eiropā, bet arī pastāstīs, kas jāņem vērā, izvēloties mācības ārvalstīs.

Plašāka informācija par VIAA piedāvātajām iespējām pieejama mājaslapā: www.viaa.gov.lv.

Kristīne Keiča
VIAA Komunikācijas un programmu publicitātes nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI