DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. februārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijā vizītē ieradīsies Kanādas starptautiskās tirdzniecības ministrs

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
23. februārī vizītē Latvijā ieradīsies Kanādas starptautiskās tirdzniecības ministrs Fransuā Filips Šampaņs (François-Philippe Champagne), kuras laikā viņam paredzēta tikšanās ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču.

Vizītes laikā norisināsies publiska diskusija "ES un Kanādas Visaptverošais ekonomikas un tirdzniecības nolīgums (CETA) – ieguvumi un iespējas", kurā piedalīsies Kanādas starptautiskās tirdzniecības ministrs Fransuā Filips Šampaņs, Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica, kā arī Saeimas un Eiropas Parlamenta deputāti. Pasākumu kopīgi organizē Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā, Kanādas vēstniecība Latvijā un Ārlietu ministrija. Diskusija notiks plkst. 16.00 Altum konferenču zālē, Doma laukumā 4.

CETA nolīgumu ES un Kanāda parakstīja 2016. gada 30. oktobrī, savukārt 2017. gada 15. februārī to atbalstīja Eiropas Parlaments. Uzsākta nolīguma ratifikācija Saeimā. Nolīgums veicinās ES un Kanādas savstarpējo tirdzniecību, radīs jaunas darbavietas, veicinās ekonomisko izaugsmi un sniegs jaunas iespējas uzņēmumiem. Nolīgums paredz ne tikai muitas nodokļu likvidēšanu, bet arī virkni citu noteikumu tirdzniecības atvieglošanai, vienlaikus saglabājot ES pārtikas drošuma, sociālos un vides aizsardzības, kā arī citus standartus.

Komunikācijas grupa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI