DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. februārī, 2017
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Izstādē „Skola 2017” varēs uzzināt par karjeras un izglītības iespējām bruņotajos spēkos

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Lai informētu jauniešus par studiju iespējām Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, kā arī par profesionālo militāro dienestu Nacionālajos bruņotajos spēkos, arī šogad aizsardzības akadēmija un Nacionālo bruņoto spēku vienības piedalīsies gadskārtējā izglītības izstādē „Skola”.

Virsnieki un kadeti izstādes apmeklētājus informēs par izglītības iespējām Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, studiju programmām un kadetu dzīvi.

Izstādes apmeklētājiem būs iespēja tikties ar kadetiem un piedalīties dažādos karavīru organizētos konkursos un aktivitātēs, kā arī iepazīties ar informatīvajiem materiāliem, ekipējumu un ieročiem.

Vienlaikus aicinājumam studēt Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, Rekrutēšanas un atlases centra, Sauszemes spēku kājnieku brigādes un Speciālo uzdevumu vienības pārstāvji interesentus informēs arī par profesionālā dienesta iespējām bruņotajos spēkos, skaidrojot kandidātu atlases procesa pārbaudījumus un nepieciešamos rīcības soļus, kas jāveic, kandidējot dienestam bruņotajos spēkos.

23.starptautiskā izglītības izstāde "Skola" notiks no 24. līdz 26.februārim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

Katru gadu izstāde "Skola" tūkstošiem jauniešu dod iespēju iegūt visaptverošu informāciju par mācību iespējām, palīdz saprast un izvēlēties, ar kādu nozari saistīt savu nākotni un kura mācību iestāde būs tā, kurā tuvākajos gados apgūt zinības, iesaistīties ārpusskolas aktivitātēs un iegūt jaunus draugus.

Šogad bruņotie spēki profesionālajā dienestā pieņems 700 karavīrus, no kuriem 120 – studijām Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, lai kļūtu par savas valsts armijas virsniekiem.

Kandidātu dokumentu pieņemšana studijām Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā jau ir sākusies un notiks līdz pat 31.jūlijam.

Ar studiju iespējām Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā varēs iepazīties arī Atvērto durvju dienā, kas notiks 5.maijā, sākot ar plkst.11.

Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija ir vienīgā augstākās izglītības iestāde Latvijā, kas īsteno akreditēto studiju virzienu "Militārā aizsardzība".

Vidusskolu absolventiem Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija piedāvā apgūt trīs akreditētas profesionālā bakalaura studiju programmas.

"Sauszemes spēku militārās vadības" studiju programmu realizē sadarbībā ar Rīgas Tehniskās universitātes Transporta un mašīnzinību fakultātes Autotransporta institūtu, lai sagatavotu nākamos virsniekus dienestam Sauszemes spēkos.

"Jūras spēku militārās vadības" studiju programmu realizē sadarbībā ar Latvijas Jūras akadēmiju, lai sagatavotu nākamos virsniekus dienestam Jūras spēku flotilē.

"Gaisa spēku militārās vadības" studiju programmu realizē sadarbībā ar Rīgas Tehnisko universitāti, lai sagatavotu nākamos virsniekus dienestam Gaisa spēku aviācijas bāzē.

Profesionālā augstākās izglītības programma "Komandējošā sastāva virsnieks" piedāvā jauniešiem ar akadēmisko vai otrā līmeņa augstāko profesionālo izglītību studēt aizsardzības akadēmijā, lai iegūtu otrā līmeņa profesionālo augstāko izglītību.

Papildus profesionālajām studiju programmām Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija nodrošina Virsnieka speciālista pamatkursu. Tajā uzņem Latvijas Republikas augstāko mācību iestāžu absolventus – ārstus, juristus, teologus, diriģentus, psihologus un IT speciālistus.

Pirms studijām Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā visiem atlasītajiem kandidātiem jāapgūst kadeta kandidāta kursa programma – 13 nedēļas Kājnieku skolā un 8 nedēļas Instruktoru skolā. "Komandējošā sastāva virsnieks" studiju programmā papildus vēl ir paredzēts 8 nedēļu apmācības posms.

Iestājoties Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, kadetus sagaida ne vien dinamisks mācību process, bet arī dažādas priekšrocības, kas nav citās mācību iestādēs: studijas ir bez maksas – tās tiek finansētas no valsts budžeta līdzekļiem; studiju laikā kadeti ir pilnā valsts apgādē un kadetiem nodrošina karavīra sociālās garantijas.

Kadetiem maksā karavīra algu, sākot ar 780 eiro.  Kadetus nodrošina ar bezmaksas izmitināšanu dienesta viesnīcā un iespēju bez maksas izmantot Sporta kluba kompleksu. Akadēmijā ir pieejama bibliotēka ar plašu militārās un vispārizglītojošās literatūras un periodikas klāstu dažādās valodās, dažādas datu bāzes un bezmaksas interneta pieslēgums.

Pēc akadēmijas absolvēšanas ir garantēta dienesta vieta Nacionālo bruņoto spēku vienībās.

Plašāk ar studiju iespējām aizsardzības akadēmijā var iepazīties tās interneta vietnē www.naa.mil.lv.

Kapteine Mairita Senkevicina
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļas vecākā referente

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI