DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. februārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Aicinām autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem, jo uz ceļiem gaidāms apledojums

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Atbilstoši meteorologu prognozēm, pastāv liela varbūtība, ka šovakar, naktī un trešdienas rītā autoceļi apledos. Prognozes liecina, ka dienas laikā turpināsies nokrišņi lietus veidā, bet vakarā un naktī gandrīz visā valsts teritorijā gaidāms sniegs un slapjš sniegs. Gaisa temperatūra naktī nokritīsies līdz pat - 9 grādiem kas veicinās apledojuma veidošanos. Gaidāms, ka nokrišņi turpināsies arī trešdien.

Atgādinām, ka ceļi apledo strauji un nevienmērīgi, īpaši tas attiecas uz praktiski neredzamo melno ledu, kas rodas, sasalstot ūdens kondensātam. Visbiežāk tas var veidoties uz tiltiem, ceļu pārvadiem, uz ceļiem kas iet cauri mežiem un ūdenstilpņu tuvumā.

Aicinām autovadītājus būt piesardzīgiem, it īpaši rīta un vakara stundās. Svarīgi izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot lielāku distanci līdz priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem.

Par apledojumu, avārijas bedrēm un citiem apgrūtinājumiem valsts autoceļu tīklā lūdzam informēt VAS Latvijas Valsts ceļi Satiksmes informācijas centru, zvanot pa diennakts bezmaksas tālruni 8000 5555 vai mūsu Facebook un Twitter kontos.

VAS Latvijas Valsts ceļi
Komunikācijas daļa,
Satiksmes informācijas centrs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI