DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. februārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: Latvijai un Horvātijai ciešāk jāsadarbojas drošības jomā un vienotas Eiropas projekta stiprināšanā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
“Latvijai un Horvātijai ir būtiski stiprināt sadarbību drošības un aizsardzības jomā, kā arī cieši sadarboties vienotas Eiropas projekta stiprināšanā,” sestdien, tiekoties ar Horvātijas prezidenti Kolindu Grabaru-Kitaroviču, teica Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Tikšanās laikā tika pārrunāti drošības, Eiropas Savienības, un divpusējās sadarbības jautājumi, tai skaitā par ekonomiskās sadarbības padziļināšanu starp Latviju un Horvātiju.

"NATO paplašināto klātbūtni austrumu flangā redzam kā vienotu operācijas lauku, tāpēc esam gandarīti par Horvātijas ieguldījumu sabiedroto bataljonā Lietuvā," teica Raimonds Vējonis.

Pārrunājot ES aktualitātes, prezidenti bija vienisprātis, ka nepieciešama cieša dalībvalstu sadarbība, lai saliedētu Eiropas Savienību. Gan ES, gan nacionālā līmeņa politiķiem jāveido aktīvāka komunikācija, lai nostiprinātu Eiropas projekta nozīmi iedzīvotāju acīs. Ir jāizstrādā kopīgs redzējums par ES nākotni. "Latvijas skatījumā, tam jābalstās uz trim pīlāriem – kopīgām vērtībām, drošību un labklājību," uzsvēra Raimonds Vējonis.

Valsts prezidenta kancelejas
Preses dienests

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI