Piektdiena,

E-konsultācijas

Lapas karte

Kontakti

LU SZF notiks Latvijas ārlietu ministra vieslekcija par Latvijas ārpolitikas aktualitātēm

Latvijas Universitāte
17.02.2017

»
Palielināt | Samazināt

Ieteikt:   +0

Drukāt
 Nosūtīt
 Ziņot redaktoram
 Komentēt
Iesaka:   +0 -0

22. februārī plkst. 12:15 Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes 210.auditorijā notiks Latvijas Republikas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča vieslekcija „Latvijas ārpolitikas aktualitātes”, kuras laikā ministrs pasniegs Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas un Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Politikas zinātnes nodaļas ikgadējo Inovāciju balvu starptautiskās politikas pētniecībā.

Aizvadītajā gadā Eiropu un pasauli skāra vairāki būtiski satricinājumi, kas ietekmēja arī Latvijas ārpolitiku. Lai arī 2016. gadā tika gūti vērā ņemami panākumi cīņā pret teroristisko organizāciju Daesh/ISIL, tomēr vienlaikus militārā konflikta saasinājums Sīrijā pastiprina migrācijas riskus Eiropas Savienības valstīs. Eiropas drošību turpināja apdraudēt arī militārais konflikts Ukrainā. Zināmu piesardzību raisa arī ASV prezidenta vēlēšanu rezultāts. Starptautiskajai videi kļūstot grūtāk prognozējamai, ievērojami ir palielinājusies veiksmīgas ārpolitikas un drošības politikas nozīme. Šī gada janvārī Saeimā notika ārpolitikas debates, kurās ārlietu ministrs atskatījās uz 2016. gadā paveikto un iepazīstināja ar šī gada prioritātēm. E.Rinkēviča vieslekcija Sociālo zinātņu fakultātē, zināmā mērā, būs parlamentāro debašu turpinājums ar LU SZF politikas zinātnes studentiem.

Lekcijas laikā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pasniegs Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas un LU SZF Politikas zinātnes nodaļas iedibināto ikgadējo Inovācijas balvu starptautiskās politikas pētniecībā. "Priecē, ka par pašsaprotamu ir kļuvusi tradīcija katra gada sākumā tikties ar Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Politikas zinātnes nodaļas studentiem un mācībspēkiem, lai kopīgi diskutētu par ārpolitikas izaicinājumiem. Ceru, ka šā gada diskusija sniegs intelektuālu pienesumu visiem ārpolitikas veidotājiem, studentiem un pētniekiem, lai meklētu oriģinālus risinājumus starptautisko attiecību jautājumos," pauž ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

LU SZF Politikas zinātnes nodaļas vadītāja Iveta Reinholde uzsver: "Inovācijas balva ir apliecinājums veiksmīgam dialogam starp darba devēju un studentiem, jo studenti jau studiju laikā, veicot pētījumus par nozīmīgām starptautiskās politikas tēmām, gūst turpmākajam darbam svarīgas zināšanas un prasmes."

Šogad balva tiks pasniegta LU SZF Politikas zinātnes nodaļas maģistra studiju programmas "Diplomātija" absolventam Ervīnam Melderam par izcili izstrādātu maģistra darbu "Drošības faktoru ietekme uz Armēnijas lēmumu pievienoties Muitas Savienībai", kurā izpētītas Armēnijas sarežģītās izvēles 2013. gadā, kad tā izlēma atteikties no Asociācijas līguma parakstīšanu ar ES un pievienojās Krievijas veidotajam reģionālās ekonomiskās integrācijas projektam. E.Meldera maģistra darbs ievieš skaidrību jautājumā par Armēnijas sagaidāmajiem ekonomiskajiem ieguvumiem no dalības Muitas Savienībā un palīdz labāk saprast drošības un ekonomisko faktoru ietekmi uz Armēnijas ārpolitiku un drošības politiku.

Inovācijas balvas konkursā var pieteikties ikviens LU SZF PZN students, kurš ir izstrādājis oriģinālu pētījumu par starptautiskās politikas jautājumiem.

Jānis Tamužs,
LU SZF ārējo sakaru koordinātors

Ieteikt:  +0

KOMENTĀRI (0)
Komentārā lūdzam izteikt Jūsu viedokli. Ja Jums ir neskaidrības par izskatīto tematu, jautājumiem izmantojiet sadaļu "E-konsultācijas".

drošības attēls
Pievienot

Informācijas statuss
Šī sadaļa ir platforma nepastarpinātai valsts iestāžu komunikācijai ar sabiedrību.

• Par preses relīžu saturu atbild informācijas iesniedzējs. LV portāls publicē iesūtīto informāciju, to nerediģējot un nemainot.
  • Aicinām valsts pārvaldes iestādes paziņojumu iesūtīšanai izmantot e-pastu: pr@lv.lv
Lietotājiem der zināt.

VISVAIRĀK LASĪTIE

TEMATISKIE RAKSTI

REKLĀMA

SKAIDROJUMI. LIKUMI PRAKSĒ. DISKUSIJAS. ZINI SAVAS TIESĪBAS UN PIENĀKUMUS!

Ceļvedis valsts informācijā. Specializēts portāls dialogam starp sabiedrību un valsti.
ATSLĒGVĀRDI:
  • VISI