DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. februārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents Raimonds Vējonis Minhenes drošības konferencē tiksies ar ASV viceprezidentu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts prezidents Raimonds Vējonis piektdien un sestdien piedalīsies ikgadējā starptautiskajā Minhenes drošības konferencē. Tās ietvaros sestdien, 18. februārī, paredzēta trīs Baltijas valstu prezidentu un ASV viceprezidenta Maika Pensa tikšanās.

Sarunas laikā tiks pārrunāta Baltijas valstu un ASV stratēģiskā sadarbība drošības un aizsardzības jomā, NATO Varšavas samita lēmumu ieviešana, aizsardzības finansējuma pieaugums Baltijas valstīs, kā arī sadarbība cīņā pret globālo terorismu.

"Latvija nopietni izturas gan pret savām saistībām NATO, gan savu drošību. Jau šobrīd Latvija ir būtiski un strauji palielinājusi valsts budžeta finansējumu aizsardzībai, un nākamajā gadā aizsardzības finansējums būs 2% apmērā no IKP," uzsver Raimonds Vējonis.

"NATO samitā Varšavā tika pieņemts Latvijai vēsturiski svarīgs lēmums – sabiedroto klātbūtnes pastiprināšana Baltijas valstīs un Polijā. Esam pateicīgi ASV un visiem sabiedrotajiem par solidaritāti un vienotību šī lēmuma pieņemšanā. Esam gatavi pilnībā nodrošināt visas uzņemošās valsts saistības sabiedroto spēku klātbūtnei Latvijas teritorijā," norāda Valsts prezidents.

Raimondam Vējonim Minhenes drošības konferences laikā plānota divpusēja tikšanās ar Horvātijas prezidenti Kolindu Grabaru-Kitaroviču. Valsts prezidents piedalīsies arī Vācijas industriju federālās asociācijas diskusijā par drošību Ziemeļeiropā, kā arī Eiroatlantiskās drošības iniciatīvas rīkotās pusdienās.

Valsts prezidenta kancelejas
Preses dienests

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI