DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. februārī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Satversmes tiesa godina Satversmes pieņemšanas 95. gadadienu un ver durvis “ēnām”

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien, 15. februārī, tiek godināta Satversmes pieņemšanas 95. gadadiena. Šīs svētku dienas ietvaros Satversmes tiesā viesojās arī astoņas “ēnas”, kuras bija izvēlējušās izzināt un sekot Satversmes tiesas priekšsēdētāja Alda Laviņa, Satversmes tiesas Inetas Ziemeles un Satversmes tiesas Juridiskā departamenta vadītājas Allas Spales dienas gaitām.

Suminot Satversmes 95. gadadienu, Saeimas Sēžu zālē tika atklātas sienas plāksnes, kurās ierakstīti mūsu valsts pamatlikuma pirmie divi panti, atgādinot valsts pamatvērtības, ka Latvija ir neatkarīga demokrātiska republika un Latvijas valsts suverēnā vara pieder Latvijas tautai. Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aldis Laviņš sienas plākšņu atklāšanas uzrunā vēlēja: "Lai šie vārdi caurstrāvo ikviena Latvijas iedzīvotāja ikdienu, prātu un sirdi, lai šie vārdi ikreiz ir iedvesmas avots viedai, tālredzīgai un godprātīgai rīcībai, kas tiek veikta, kopjot un attīstot mūsu valsti."

Saeimā notika arī īpaša Satversmes suvenīrizdevuma atvēršana un izstādes atklāšana par Satversmes ceļu no tās pirmsākumiem līdz mūsdienām. Svētku pasākumi noslēdzās ar Saeimas un Satversmes tiesas kopīgi organizēto diskusiju "Satversme – Latvijas konstitucionālās identitātes atspoguļojums", kura iezīmēja jaunu tradīciju, proti, turpmāk ikgadu atzīmēt Satversmes pieņemšanas dienu, runājot gan par Satversmi, gan konstitucionālām vērtībām. Diskusijā atklāšanas uzrunas teica Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aldis Laviņš, kā arī Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Gaidis Bērziņš. Pasākumu apmeklēja arī citas amatpersonas, akadēmiķi, citastarp Satversmes tiesas darbinieki un "ēnas".

Šajā dienā Satversmes tiesas "ēnām" bija lieliska iespēja, ne tikai izjust svētku atmosfēru Saeimas organizētajos pasākumos, bet arī doties ekskursijā pa Satversmes tiesas telpām, iepazīt tiesas darbu, tikties ar izvēlēto profesiju pārstāvjiem, kā arī pārrunāt jautājumus, kas saistās ar profesijas izvēli un ikdienas darbu tiesību nozarē.

Šogad "Ēnu dienā" Satversmes tiesu apmeklēja: Paula Lazdiņa (Andreja Upīša Skrīveru vidusskola), Ketrīna Ice (Rīgas Teikas vidusskola), Samanta Fiļimonova (Smiltenes vidusskola), Anna Anete Siatkovska (Rīgas Angļu ģimnāzija), Evelīna Dolmatova (Rīgas Valsts 3. Ģimnāzija), Karolīna Konopecka (Rīgas Klasiskā ģimnāzija), Signe Zaķe (Vīpes pamatskola) un Elīna Zembaha (Rīgas Valsts vācu ģimnāzija).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI