16. februārī, 2017
TĒMA: Valsts pārvalde

Videoieraksts: Saeimā diskutē par Satversmi tās pieņemšanas 95.gadadienā

Saeimā 15.februārī notika diskusija “Satversme – Latvijas konstitucionālās identitātes atspoguļojums”, kas veltīta 95.gadadienai kopš pieņemta Satversme.

Pasākums rīkots, atzīmējot 1922.gada 15.februārī pieņemtās Latvijas Republikas Satversmes 95.gadadienu, lai diskutētu par virkni jautājumu, kas skar Satversmes un tajā ietverto Latvijas valsts pamatvērtību dzīvotspēju cauri laikiem.

Konstitūcijas gadadienai veltītā diskusija rīkota pēc Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces un Satversmes tiesas priekšsēdētāja Alda Laviņa iniciatīvas un sadarbībā ar Saeimas Juridisko komisiju.

Pasākumu atklāja Saeimas priekšsēdētāja I.Mūrniece, Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Gaidis Bērziņš un Satversmes tiesas priekšsēdētājs A.Laviņš.

Diskusiju vadīja Saeimas deputāts Ringolds Balodis, un tajā piedalījās Saeimas deputāts un bijušais Satversmes tiesas priekšsēdētājs Gunārs Kūtris, Satversmes tiesas tiesneši Gunārs Kusiņš, Sanita Osipova un Daiga Rezevska, tiesībsargs Juris Jansons, Latvijas Universitātes Valstiesību zinātņu katedras docents Edvīns Danovskis un Tiesību teorijas un vēstures zinātņu katedras profesors Jānis Lazdiņš, kā arī citi tieslietu jomas eksperti.

Pasākums organizēts Latvijas simtgades parlamentārās dimensijas ietvaros.

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157676768680614
Videoieraksts: http://cdn.tiesraides.lv/saeima.lv/20170215165501_saeima.lv.3_1