DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. februārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ministru prezidents: gada laikā uzsākta reformu īstenošana prioritārajās jomās

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis otrdien, 14. februārī, iepazīstināja valdības ministrus ar ziņojumu par Valdības deklarācijas pildīšanu.

M. Kučinskis atzinīgi vērtē ministru darbu gada laikā, kopš tika apstiprināta valdība, norādot, ka visi strādā, lai īstenotu noteiktās prioritātes – reformu izglītībā un veselības aprūpē īstenošana, situācijas uzlabošana drošības un sociālās aprūpes jomā, kā arī tautsaimniecības attīstība.

Vērtējot Valdības rīcības plāna izpildi, galvenokārt uzmanība pievērsta tieši tiem uzdevumiem, kas vērsti uz izvirzīto prioritāšu īstenošanu. "Valdības pirmais darbības gads ir iezīmējies ar reformu izstrādi un sākšanu jomās, kuras reformēt iepriekš ir vai nu pietrūcis politiskās drosmes, vai arī bijuši kādi citi iemesli. Ir izvirzītas noteiktas prioritātes, un resursi tiek novirzīti to īstenošanai, nevis atvēlēti visam pa druskai, tādējādi negūstot vēlamo rezultātu nevienā jomā," tā M. Kučinskis.

Ir izstrādāts un sākts realizēt reformu plāns izglītības sistēmas reformēšanai, jau pērn ieviešot jaunu pedagogu atalgojuma modeli. IZM strādā, lai sakārtotu skolu tīklu valstī, kā arī celtu izglītības kvalitāti. Gada laikā ir izstrādāts un sākts realizēt reformu plāns veselības aprūpes sistēmas reformēšanai. Ir izvēlēts jauns veselības aprūpes finansēšanas modelis. Jau šogad būs skaidrs veselības aprūpes iestāžu jaunais kartējums.

Tāpat ir būtiski palielināts finansējums iekšējai un ārējai aizsardzībai, gan pabeidzot policistu algu reformu, gan stiprinot Austrumu robežu un nodibinot ciešākas attiecības ar sabiedrotajiem NATO.

M. Kučinskis uzsver, ka šis ziņojums ir tikai starpposms uzsāktajā valdības darbā un tiks strādāts, lai īstenotu prioritārajās jomās uzstādītos uzdevumus.

Andrejs Vaivars
Ministru prezidenta preses sekretārs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI