DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. februārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par grāmatvedības dokumentu viltošanu un izvairīšanos no PVN nomaksas, nodarot valstij zaudējumus vairāk nekā 756 tūkstošu eiro apmērā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurors nodevis tiesai krimināllietu, kurā divām personām - juridiskās personas valdes loceklim un kādai citai personai celta apsūdzība par savstarpēji saistītajām noziedzīgajām darbībām juridiskās personas interesēs, kas vērstas uz grāmatvedības dokumentu viltošanu un izvairīšanos no pievienotās vērtības nodokļa (PVN) nomaksas, nodarot zaudējumus valstij 756 242,14 eiro apmērā.

Apsūdzība vienai personai celta pēc Krimināllikuma 217. panta otrās daļas, Krimināllikuma 218. panta otrās daļas. Otra persona saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 217. panta otrās daļas, Krimināllikuma 20. panta ceturtās daļas un Krimināllikuma 218. panta otrās daļas.

Noziedzīgās darbības īstenotas no 2010. gada oktobra līdz 2011. gada otrai pusei.

Minētās krimināllietas ietvaros tiesa lems arī par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa iespējamu piemērošanu juridiskajai personai.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Kristīne Sutugina
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI