DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. februārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ēnu dienai Saeimā pieteikušies turpat 180 skolēni

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Iepazīt parlamenta deputātu un darbinieku ikdienas darbu Ēnu dienā Saeimā 15.februārī pieteikušies turpat 180 skolēni no visas Latvijas. Jauniešiem tā būs iespēja sekot likumdevēja darbam, kā arī izzināt Saeimas darba aizkulises.

Šogad Ēnu dienā skolēni varēs piedalīties arī svinīgajos pasākumos, kas Saeimas namā notiks par godu 1922.gada 15.februārī pieņemtās Latvijas Republikas Satversmes 95.gadskārtai.

Skolēni šogad aicināti sekot Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces, Saeimas priekšsēdētājas biedra Gundara Daudzes, Saeimas priekšsēdētājas biedres Ineses Lībiņas-Egneres, Saeimas sekretāra Andreja Klementjeva, Saeimas sekretāra biedra Gunāra Kūtra un Saeimas deputātu darbam.

Ēnu dienā paredzēta tradicionālā Saeimas priekšsēdētājas uzruna Sēžu zālē, kā arī Ēnu dienas dalībnieku kopīgā fotografēšanās. Tāpat Ēnu dienas dalībnieki varēs apmeklēt komisiju sēdes un citus parlamenta plānotos pasākumus, kā arī apskatīt Saeimas nama reprezentācijas telpas.

Saeima Ēnu dienā piedalās jau devīto reizi. Parlaments ir viens no populārākajiem "ēnu" devējiem mūsu valstī, un šo iespēju izmantojuši jau vairāk nekā 1750 skolēnu no visas Latvijas.

"Ēnotājiem" informācija par to, kuru deputātu vai darbinieku "ēnos", pieejama Saeimas mājaslapā: http://www.saeima.lv/lv/sabiedribas-lidzdaliba/enu-diena-1

Ēnu diena ir pasaulē atpazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.-12. klašu skolēniem, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darbavietu un 4–6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Ēnu dienas mērķis ir iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu jauniešiem izvēlēties profesiju un atbilstoši sagatavotos darba tirgum.

Saeimas Preses dienests

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI