DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. februārī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Notiks seminārs par Eiropas civilās globālās navigācijas satelītu sistēmu iespējām

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Pirmdien, 13.februārī, Satiksmes ministrija kā atbildīgā iestāde Latvijā par jautājumu koordināciju, kas saistīti ar Eiropas Savienības (ES) civilās globālās navigācijas satelītu sistēmām (GNSS) Galileo un EGNOS, organizē Eiropas GNSS aģentūras pārstāvju semināru Rīgā, Latvijā.

Semināra mērķis ir informēt ieinteresētās puses Latvijā par ES GNSS sistēmu Galieo un EGNOS nodrošinātajiem un vēl izstrādes stadijā esošiem pakalpojumiem, kas aptver tādas nozares kā transports, elektroniskie sakari, enerģētika u.c., kā arī uzklausīt Latvijas specifiskās vēlmes un intereses ES GNSS tirgū. Paredzēts akcentēt arī uzņēmumu un institūciju iespējas turpmākai sadarbībai ar Eiropas GNSS aģentūru gan pakalpojumu lietošanā, gan iespējām piedalīties Eiropas GNSS aģentūras izsludinātajos iepirkumos.

Semināra ietvaros pieredzē Galieo un EGNOS pakalpojumu lietošanā Latvijā dalīsies lidsabiedrība airBaltic un Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienests. Uz semināru aicināti elektronisko sakaru, transporta un enerģētikas nozaru uzņēmumi un to nevalstiskās organizācijas, akadēmiskās vides pārstāvji, kā arī plašs valsts institūciju klāsts.

Eiropas GNSS aģentūras mērķis ir atbalstīt ES mērķus un maksimāli atgūt ieguldījumus GNSS sistēmās, ņemot vērā ieguvumus, ko Galileo un EGNOS sniedz lietotājiem, ekonomiskajai izaugsmei un konkurētspējai.

Eiropas GNSS aģentūra sekmē Galileo un EGNOS pakalpojumu izstrādi un ieviešanu, atbilstoši lietotāju vajadzībām, pilnveido pakalpojumus, uzrauga to kvalitāti, drošību un pieejamību, kā arī infrastruktūras attīstību. Vienlaikus Eiropas GNSS aģentūra iesaista tirgus dalībniekus inovatīvu un efektīvu, ar augstu pievienoto vērtību risinājumu un lietotāja tehnoloģiju attīstībā, lai veicinātu Galileo un EGNOS pakalpojumu lietojamību.

Uzziņai:

Galileo un EGNOS sistēmu pirmie četri pavadoņi orbītā tika nogādāti 2011. un 2012.gadā, šobrīd sasniedzot 18 pavadoņus, kuru skaitu plānots palielināt līdz 30 pavadoņiem 2020. gadā, kad tiks sasniegta pilna Eiropas Savienības GNSS sistēmu funkcionalitāte. Jau vairākus gadus interesentiem ir pieejami dažādi  Galileo un EGNOS sākotnējie pakalpojumi, piemēram, navigācijas pakalpojumi ar uzlabotu pozicionēšanas precizitāti, laika sinhronizācija, meklēšanas un glābšanas pakalpojums u.c. Plašāka informācija pieejama tīmekļa vietnē: http://usegalileo.eu/EN/ .

Komunikācijas nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI