10. februārī, 2017
TĒMA: Valsts pārvalde

I.Mūrniece: Igaunijai ir īpaša vieta latviešu sirdīs

“Igaunijai ir īpaša vieta latviešu sirdīs. Starp mums valda sirsnīga draudzība un tuvības gars,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, sveicot Igauniju neatkarības 99.gadadienā. Svinīgu pasākumu par godu neatkarības dienai Rīgas Latviešu biedrības namā šodien rīkoja Igaunijas vēstniecība.

Šodien pats svarīgākais ir kopīgs Baltijas reģiona drošības stiprināšanai un kopīgos transporta un enerģētikas projektos," klātesošajiem sacīja I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu, ka esam kopā arī svētkos: "Pēc gada ar lepnumu svinēsim savu neatkarīgo valstu simtgadi! Mums ar igauņiem ir ļoti daudz kopīgu simtgades projektu – piedalīties varēs ikviens! Mēs gribam parādīt pasaulei savu bagāto kultūras un vēstures mantojumu. Un gribam atgādināt pasaulei, ka mūsu valstu vēsture ir daudz senāka par pēdējiem 25 atgūtās neatkarības gadiem. Mūsu valstis jau no pašiem to pirmsākumiem tika veidotas kā modernas demokrātijas."

I.Mūrniece novēlēja igauņiem arī turpmāk gūt panākumus, veidojot modernu Igaunijas valsti.

Saeimas Preses dienests