DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. februārī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents akreditē Indijas, Marokas un Kataras vēstniekus

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
“Esam ieinteresēti paplašināt politisko un ekonomisko dialogu ar Indiju, tajā skaitā intensificēt savstarpējo vizīšu apmaiņu,” tikšanās laikā ar Indijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijā Moniku Kapilu Mohtu (Monika Kapil Mohta) uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Latvija ir piemērota vieta tranzīta un loģistikas organizēšanai starp Eiropas Savienības un Āzijas tirgiem. Tāpat Latvija ir ieinteresēta paplašināt sadarbību izglītības, kā arī informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomās, sacīja Raimonds Vējonis.

Savukārt iespējas veicināt valstu politisko, ekonomisko, kultūras un izglītības jomas sadarbību bija galvenās tēmas, kuras Valsts prezidents pārrunāja ar jauno Marokas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijā Aminu Buajašu (Amina Bouayach).

"Kā perspektīvas Latvijas un Marokas ekonomiskās sadarbības nozares redzam lauksaimniecību un pārtikas rūpniecību, koksni un tās izstrādājumus, zaļo enerģiju, IKT jomu, transportu un loģistiku, kā arī tūrismu," sacīja Raimonds Vējonis, kā vienu no praktiskajiem soļiem minot dažādu jomu ekspertu sadarbību.

Tāpat Valsts prezidents un Marokas vēstniece pārrunāja Eiropas Savienības un Marokas sadarbības iespējas aktuālo migrācijas jautājumu risināšanā.

Savukārt tikšanās laikā ar Kataras vēstnieku Raimonds Vējonis informēja, ka Latvija plāno nozīmēt nerezidējošo vēstnieku Katarā, aktivizēt sadarbību lauksaimniecības jomā un arī parlamentāro sadarbību.

"Esmu gandarīts, ka pieaugusi Latvijas eksportētāju interese par iespējām Līča valstu reģionā, tostarp Katarā. Vēlamies attīstīt sadarbību jau esošajās eksporta jomās, īpaši kokrūpniecībā, pārtikas ražošanā, tranzīta, IT un farmācijas jomā," teica Valsts prezidents.

Kataras vēstnieks atzīmēja pušu iespējas sadarboties enerģētikas jomā, īpaši sašķidrinātās gāzes tirdzniecības jomā.

Valsts prezidents sarunās ar Indijas, Marokas un Kataras vēstniekiem pauda Latvijas interesi veicināt abu valstu sadarbību kultūras un izglītības jomā, tajā skaitā iespējamo pasniedzēju un studentu apmaiņu Latvijas Universitātes programmu ietvaros.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI