DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. februārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses
1
1

Grozījumi Preču un pakalpojumu loteriju likumā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Otrdien, 7.februārī, Ministru kabineta sēdē tika izskatīts Finanšu ministrijas izstrādātais likumprojekts “Grozījumi Preču un pakalpojumu loteriju likumā” (turpmāk – Likumprojekts). Likumprojekts paredz administratīvās atbildības par pārkāpumiem preču un pakalpojumu loteriju organizēšanas jomā iekļaušanu Preču un pakalpojumu loteriju likumā.

Likumprojekts paredz Preču un pakalpojumu loteriju likumā noteikt administratīvo atbildību par preču vai pakalpojumu loterijas organizēšanas kārtības pārkāpšanu, nodalot administratīvo atbildību par preču vai pakalpojumu loterijas organizēšanu bez Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas atļaujas saņemšanas, paredzot par šādiem pārkāpumiem lielāku soda apmēru, ņemot vērā to, ka šādi pārkāpumi ir smagāki, aizskarot būtiskāk sabiedriskās intereses.

Likumprojektā paredzēts vienādot sodu apmēru gan fiziskām personām, gan juridiskām personām, ņemot vērā, ka aizskārums sabiedriskajām interesēm nemainās, ja preču vai pakalpojumu loteriju organizēšanas kārtību pārkāpj fiziska persona vai juridiska persona.

Likumprojekts paredz aizliegt organizēt preču vai pakalpojumu loterijas, kurās personas var piedalīties, nopērkot enerģijas dzērienus, kā arī paredz noteikt, ka preču vai pakalpojumu loterijas laimests nevar būt enerģijas dzērieni, ņemot vērā  enerģijas dzērienu pārmērīgas lietošanas negatīvo ietekmi.

Likumprojekts paredz, ka grozījumi stāsies spēkā vienlaikus ar Administratīvo pārkāpumu procesa likumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI