DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. februārī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Diskusiju ciklā par Latvijas drošību spriedīs par enerģijas drošības izaicinājumiem un iespējām

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Trešdien, 8. februārī notiks Valsts prezidenta kancelejas un Valsts prezidenta Enerģētikas drošības komisijas rīkota konference “Enerģijas drošība klimata pārmaiņu politikas ietekmē”.

Konferencē augsta līmeņa eksperti, politiķi, uzņēmēji diskutēs par enerģētikas politiku, to regulējošās likumdošanas aktualitātēm pasaulē, Eiropas Savienībā un Latvijā. Būtiska uzmanība konferencē tiks veltīta enerģētikas drošībai kā Latvijas ekonomiskās drošības sastāvdaļai, diskutējot par vietējo enerģijas resursu lomu tās stiprināšanā un ietekmi uz Latvijas ekonomisko attīstību.

Paneļdiskusijā par minētajiem jautājumiem ar priekšlasījumiem uzstāsies AS "Conexus Baltic Grid" pārstāve Andra Ješinska, AS "Augstsprieguma tīkls" valdes priekšsēdētājs Varis Boks, Valsts prezidenta Enerģētikas drošības komisijas loceklis Edgars Vīgants un Starptautiskās enerģētikas aģentūras (International Energy Agency) pārstāvji.

Enerģētikas nozarē pasaulē notiek būtiskas izmaiņas. Tās ietekmē centieni ierobežot klimata pārmaiņas, straujā moderno tehnoloģiju attīstība un citi faktori. 2016. gada rudenī pasaules valstis Parīzē vienojās par jauniem mērķiem cīņai pret klimata pārmaiņām. Enerģijas un klimata politikas jautājumi aktuāli ir arī Eiropas Savienībā, tai skaitā Enerģijas Savienības izveidē. Tehnoloģiju attīstība un pilnveide norisinās ciešā saistībā ar atbildīgu izpratni par klimatu, savukārt ietekmīgi tehnoloģiskie sasniegumi nav praktiski īstenojami bez zinātnes, izglītības un uzņēmējdarbības tuvināšanās.

Latvija ir neatņemama globālo procesu sastāvdaļa. Lai valsts būtu gatava jaunajiem izaicinājumiem saistībā ar starptautisko klimata pārmaiņu politiku, būtiski diskutēt par Latvijas enerģētikas politikas veidošanu, jo tā saistīta ar valsts ekonomisko drošību.

Diskusijā piedalīsies arī finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards un Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās komisijas priekšsēdētāja biedrs Ingmārs Līdaka.

Konference "Enerģijas drošība klimata pārmaiņu politikas ietekmē" turpina Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa iniciēto diskusiju ciklu par Latvijas drošību 21. gadsimta izaicinājumu apstākļos.

LATVIJAS DROŠĪBA 21. GADSIMTĀ
Konference "Enerģijas drošība klimata pārmaiņu politikas ietekmē"
2017. gada 8. februārī pl. 14.00 – 16.00, Rīgas pilī

Mediju iespējas

Aicinām mediju pārstāvjus piedalīties konferences darbā, akreditējoties Valsts prezidenta Preses dienestā, līdz 7. februāra plkst. 15.00 uz e-pastu prese@president.lv atsūtot akreditējamā žurnālista vārdu, uzvārdu, pārstāvētā medija nosaukumu, amatu un kontaktinformāciju.

Mediju ierašanās uz konferenci 8. februārī līdz pl. 13.40 pa Rīgas pils dārza vārtiem. Lūdzam ievērot lietišķu ģērbšanās stilu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI