DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. janvārī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

ECOFIN tiks pārrunāta Maltas prezidentūras darba programma šim pusgadam

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 26. līdz 27. janvārim Finanšu ministrijas valsts sekretāre Baiba Bāne un viņas vietniece finanšu politikas jautājumos Līga Kļaviņa piedalīsies Eirogrupas un Eiropas Savienības (ES) Ekonomisko un finanšu jautājumu padomes (ECOFIN) sanāksmē, kas notiks Briselē, Beļģijā.

Eirogrupas laikā plānots pārrunāt aktuālākos ekonomikas un finanšu jautājumus saistībā ar Grieķijas esošo situāciju, Īrijas un Portugāles pēc-programmas uzraudzību un Starptautiskā Valūtas fonda IV panta konsultācijām. Tāpat tiks diskutēts par Eiropas semestra 2017.gada Eirozonas rekomendācijām, budžeta plānu projektiem Spānijai un Lietuvai, Fiskālā kompakta pārskatu un Eiropas Revīzijas palātas Īpašo ziņojumu par Vienoto uzraudzības mehānismu.

Savukārt ECOFIN Eiropas Komisija (turpmāk – EK) iepazīstinās ar priekšlikumu Padomes direktīvas par kopējo Pievienotās vērtības nodokļa (turpmāk – PVN)  sistēmu grozīšanu. Priekšlikuma mērķis ir samazināt krāpniecību PVN jomā atsevišķās dalībvalstīs, pēc iespējas samazināt administratīvo slogu un novērst PVN krāpniecības izplatību, nodrošinot, ka tā PVN jomā nepārvietojas no vienas nozares uz citu vai starp dalībvalstīm.

Šajā ECOFIN Maltas uzsāks savu prezidentūru, kuras laikā tā sniegs prezentāciju un pārrunās savas darba programmas saturu šim pusgadam attiecībā uz ECOFIN jomu. Galvenie jautājumi Maltas prezidentūras laikā būs par ES budžetu, ekonomikas pārvaldību, finanšu pakalpojumiem un Banku savienību, nodokļiem, cīņu pret krāpniecību un Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanu, kā arī investīcijām.

EK informēs arī par panākto progresu Bāzeles komitejas (Basel Committee on Banking Supervision) diskusijās par pēc-krīzes banku reformas pabeigšanu, kā arī par turpmāko rīcību. Tāpat ECOFIN laikā plānots apstiprināt Padomes secinājumus attiecībā uz Ikgadējo izaugsmes ziņojumu un Agrās brīdināšanas mehānisma ziņojumu, kā arī Eirozonas rekomendācijas. Tiek aizsākts jauns Eiropas semestra 2017 cikls.

ECOFIN noslēgumā tiek plānots, ka Eiropas Investīciju bankas (EIB) prezidents Verners Hoijers (Werner Hoyer) informēs sanāksmes pārstāvjus par esošo situāciju EIB ekonomikas drošumspējas iniciatīvas ieviešanā, sniedzot pirmos konkrētos rezultātus, kā arī informēs par donoru kontribūcijām iniciatīvas grantu komponentei. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI