DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. janvārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

VID muitas amatpersonas akmeņogļu kravās atklāj 100 tūkstošus kontrabandas cigarešu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas robežas ar Baltkrievijas Republiku, Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldes amatpersonas novērsa 100 000 gab. cigarešu kontrabandu. Cigaretes bija noslēptas vilcienu vagonos zem akmeņoglēm.

Šī gada 23.janvārī Indras muitas kontroles punktā, veicot no Baltkrievijas Republikas  iebraukušā kravas vilciena skenēšanas attēla analīzi un vilciena sastāva fizisko kontroli, muitas amatpersonas vienā vagonā konstatēja akmeņoglēs ieraktus četrus iepakojumus ar cigaretēm. Kontroles rezultātā tika izņemti 20 000 gab. cigarešu "Premjer" ar Baltkrievijas Republikas akcīzes preču markām. 

Savukārt 22.janvārī Indras muitas kontroles punktā kravas vilciena sastāva kontroles gaitā muitas amatpersonas sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām atklāja, ka akmeņoglēs ir ieraktas astoņas polietilēna plēvē iepakotas kastes. Tajās atradās 80 000 gab. cigarešu "Premjer" ar Baltkrievijas Republikas akcīzes preču markām.

Par konstatētajiem muitas noteikumu pārkāpumiem saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu uzsāktas lietvedības administratīvo pārkāpumu lietās, kas nodotas VID Muitas policijas pārvaldei jautājuma lemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.

VID Sabiedrisko attiecību daļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI