24. janvārī, 2017
TĒMA: Ārlietas

Edgars Rinkēvičs: Eiropas Savienībai ir jāatjauno saikne ar tās pilsoņiem

23. un 24. janvārī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalījās Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu padomes neformālajā sanāksmē, kas notika Valletā, Maltā.

Diskusijā par Maltas prezidentūras prioritātēm E. Rinkēvičs uzsvēra, ka ES ir jāatjauno saikne ar tās pilsoņiem un ka tai ir jābūt visas ES prioritātei. Ministrs atzīmēja, ka Maltas prezidentūras laikā neizbēgami darba kārtībā būs tādi jautājumi, kā Apvienotās Karalistes aiziešana no ES (Brexit) un Eiropas nākotnes jautājums.

E. Rinkēvičs atzina, ka būtiski ir veicināt vienotu redzējumu par Eiropu: pirmkārt, Eiropa, kas balstīta uz kopīgām vērtībām; otrkārt, jāstiprina drošība ES pilsoņiem; treškārt, jāveicina sociālekonomiskā attīstība visiem ES pilsoņiem, mazinot nevienlīdzību ES dalībvalstu vidū. Ministrs arī aicināja turpināt darbu, lai nostiprinātu ES vienoto tirgu.

Attiecībā uz Eiropas kaimiņpolitiku E. Rinkēvičs norādīja uz nepieciešamību īstenot līdzsvarotu pieeju Austrumu partnerībā un dienvidu kaimiņpolitikā.

Komunikācijas grupa