DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. janvārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs darba vizītē apmeklēs Poliju

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 25. līdz 27. janvārim Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Garisons uzturēsies darba vizītē Polijā, lai tiktos ar Polijas Aizsardzības ministrijas un Bruņoto spēku pārstāvjiem.

Vizītes laikā J. Garisons tiksies ar Polijas Aizsardzības ministrijas valsts sekretāra vietnieku Tomašu Šatkovski (Tomasz Szatkowski), lai pārrunātu Latvijas un Polijas divpusējo sadarbību aizsardzības jomā un NATO Varšavas samita lēmumu īstenošanu, tai skaitā, daudznacionālo bataljona lieluma kaujas grupu izveidi un izvietošanu Baltijas valstīs un Polijā.

Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs apmeklēs arī Polijas Bruņoto spēku Ģenerālo štābu, lai apspriestu praktiskus jautājumus, kas saistīti ar Polijas karavīru uzturēšanos Latvijā daudznacionālās Kanādas vadītās kaujas grupas ietvaros.

Tāpat J. Garisons vizītes laikā tiksies ar Polijas Bruņoto spēku Teritoriālo aizsardzības spēku vadību, lai iezīmētu sadarbības virzienus ar Latvijas Zemessardzi, kā arī ekspertiem, kas nodrošina Polijas aizsardzības nozares iestāžu kiberaizsardzību.

Polija ir viena no NATO valstīm, kas apliecinājušas dalību Kanādas vadītajā daudznacionālajā kaujas grupā Latvijā. Dalību šajā kaujas grupā ir apstiprinājušas arī Albānija, Itālija, Slovēnija un Spānija.

Jau vēstīts, ka 2016. gada 8. jūlijā NATO samitā Varšavā tika paziņots par daudznacionālu bataljona lieluma kaujas grupu izveidi un izvietošanu Baltijas valstīs un Polijā un Kanādas lēmumu uzņemties šīs kaujas grupas vadību Latvijā.

Vita Briže
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļas vecākā referente

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI