DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. janvārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministrs piedalīsies preses konferencē par Latgales kongresa simtgadi

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīt, 25. janvārī, plkst. 11.00 aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis piedalīsies Saeimā rīkotajā preses konferencē par Latgales kongresa simtgades pasākumiem.

Preses konferencē R. Bergmanis informēs par Nacionālo bruņoto spēku atbalstu Latgales kongresa simtgades pasākumu norisē šī gada maijā, kā arī starptautisko militāro orķestru festivālu "Daugavpils – 2017", ko aizsardzības nozare sadarbībā ar Daugavpils pilsētas domi Latgales kongresa simtgades pasākumu programmas ietvaros organizēs šī gada jūnijā.

Latvijas valsts simtgades pasākumu ieskaņā nozīmīga loma atvēlēta vēsturiskā Latgales kongresa atcerei. Pirms simts gadiem pirmā demokrātiski ievēlētā Latgales latviešu pārstāvju sanāksme pieņēma lēmumu par Latgales apvienošanos ar Kurzemi un Vidzemi ceļā uz neatkarīgu Latvijas valsti. Tā bija izšķiršanās ne vien par administratīvi teritoriālo piederību, bet arī latviešu nācijas nākotni.

Galvenie Latgales kongresa simtgades pasākumi gaidāmi šī gada aprīlī un maijā Rēzeknē un Daugavpilī, ar daudzveidīgu pasākumu programmu akcentējot Latgales nozīmi Latvijas valsts izveidošanā.

Latvijas valsts simtgades kontekstā aizsardzības nozares mērķi ir militārās vēstures izpratnes veicināšana, karavīru vērtību un tradīciju izcelšana un patriotisma un gribas stiprināšana sabiedrībā.

Vita Briže
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļas vecākā referente

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI