DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. janvārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

BA viceprezidents Jānis Vucāns aicina nevilcināties ar Rail Baltica projekta virzību

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
„Rail Baltica ir viens no svarīgākajiem Baltijas valstu kopīgajiem projektiem, kas ir būtisks visa reģiona turpmākajai attīstībai. Lietuvas premjera atturīgā nostāja pret plānoto ātrgaitas dzelzceļa projektu dara bažīgu Baltijas Asambleju par Rail Baltica turpmāko nākotni, un mēs aicinām nekavēties ar līguma parakstīšanu,” pirmdien, 23.janvārī, Briselē uzsvēra Baltijas Asamblejas (BA) viceprezidents un Latvijas delegācijas vadītājs Jānis Vucāns.

"Rail Baltica ir ne vien simbolisks apliecinājums Baltijas valstu vienotībai, bet arī kalpo par balstu reģiona drošības, labklājības un konkurētspējas veicināšanai," akcentēja J.Vucāns, informējot, ka BA pirmdien nosūtīja vēstuli Lietuvas premjerministram Sauļum Skvernelim (Saulius Skvernelis), aicinot skaidrot negaidīto paziņojumu par to, ka Lietuva varētu neparakstīt līgumu par Rail Baltica.

Baltijas valstis nedrīkst atļauties zaudēt vērienīgo projektu, kas ir nozīmīgs visa reģiona attīstībai. Projekta sekmīgai virzībai jābūt Baltijas valstu kopīgam mērķim, norādīts BA vēstulē, uzsverot, ka Rail Baltica nodrošinātu nepieciešamo dzelzceļa savienojumu starp Baltijas valstīm un pārējo Eiropu.

Iepriekš plānots, ka visu trīs Baltijas valstu premjerministri līgumu par Rail Baltica parakstīs 31.janvārī Igaunijā.

BA Prezidija sēdē Briselē Latviju pārstāvēja BA viceprezidents un Latvijas delegācijas vadītājs J.Vucāns, kā arī viņa vietnieks Romualds Ražuks.

Informācija par BA:

Baltijas Asambleja ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcija, kas izveidota 1991.gada 8.novembrī. Asamblejā katru Baltijas valstu parlamentu pārstāv 12-20 deputāti. Asambleja ir koordinējoša un konsultatīva institūcija. Tā ir tiesīga nacionālajiem parlamentiem, valdībām un Baltijas Ministru padomei izteikt savu viedokli rezolūciju, lēmumu, deklarāciju un ieteikumu formā un pieprasīt atbildes par to, kā risināti BA dienas kārtības aktuālie pārrobežu jautājumi.

Saeimas Preses dienests

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI