DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. janvārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: AAE vēstniecības atvēršana Latvijā dos jaunas iespējas paplašināt divpusējās attiecības

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts prezidenta kanceleja

“Latvijas vēstniecības atvēršana Dubaijā un Apvienoto Arābu Emirātu vēstniecības atvēršana Latvijā norāda uz abpusēju vēlmi paplašināt divpusējās attiecības,” tā tikšanās laikā ar pirmo Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) vēstnieci Latvijā Hananu Halfanu Obaidu Ali Al Madhani sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Tālākas sadarbības pastiprināšanai šī gada 25.-28. februārī plānota Latvijas Valsts prezidenta, ministru un pavadošās uzņēmēju delegācijas vizīte AAE. Vizītes laikā plānotas Raimonda Vējoņa tikšanās ar augstākajām AAE amatpersonām. 

Paredzēts, ka vizītē Valsts prezidents apmeklēs pārtikas un viesmīlības izstādi "Gulfood 2017", kurā ar nacionālo stendu jau ceturto reizi piedalīsies Latvijas pārtikas ražotāji. Tāpat plānots paplašināt Latvijas un AAE līgumtiesisko bāzi un stiprināt ekonomiskās attiecības.

AAE vēstniece tikšanās laikā norādīja, ka plānotā vizīte notiks labvēlīgā laikā, lai abas valstis attīstītu ekonomiskās un biznesa saites. Viņa izteica gandarījumu, ka AAE kā pirmā no Līča reģiona valstīm atvērusi Latvijā vēstniecību, cerot, ka tas pamudinās arī citas reģiona valstis rīkoties līdzīgi. 

Latvijas un AAE politiskais un ekonomiskais dialogs laika gaitā ir kļuvis arvien ciešāks, ko apliecina pieaugošie tirdzniecības rādītāji.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI