DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. janvārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Uzaicinājums uz preses konferenci par Latgales kongresa simtgadi

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Aicinām mediju pārstāvjus uz preses konferenci par Latgales kongresa simtgades pasākumiem, kas ar plašu programmu šogad ieskandinās Latvijas valsts simtgadi.

Preses konference notiks trešdien, 25.janvārī, plkst.11.00 Saeimas ēkā Jēkaba ielā 6/8, Baltiešu zālē.

Mediju pārstāvjus par Latgales kongresa simtgades pasākumiem informēs Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, kultūras ministre Dace Melbārde, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes priekšsēdētāja un Ludzas pašvaldības vadītāja Alīna Gendele, kā arī Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas rektors, Latgales Simtgades kongresa darba grupas vadītājs Edmunds Teirumnieks.

Latvijas valsts simtgades pasākumu ieskaņā nozīmīga loma atvēlēta vēsturiskā Latgales kongresa atcerei. Pirms simts gadiem pirmā demokrātiski ievēlētā Latgales latviešu pārstāvju sanāksme pieņēma lēmumu par Latgales apvienošanos ar Kurzemi un Vidzemi ceļā uz neatkarīgu Latvijas valsti. Tā bija izšķiršanās ne vien par administratīvi teritoriālo piederību, bet arī latviešu nācijas nākotni.

Galvenie Latgales kongresa simtgades pasākumi gaidāmi šī gada aprīlī un maijā Rēzeknē un Daugavpilī, ar daudzveidīgu pasākumu programmu akcentējot Latgales nozīmi Latvijas valsts izveidošanā.

Saeimas Preses dienests

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI