DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. janvārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs piedalīsies Vispārējo lietu padomes neformālajā sanāksmē

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
23. un 24. janvārī Valletā, Maltā, notiks Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu padomes neformālā sanāksme, kurā piedalīsies ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Neformālajā sanāksmē Maltas prezidentūra iepazīstinās ar savas darbības prioritātēm 2017. gada pirmajā pusgadā: migrācija, vienotais tirgus, drošības jautājumi, pilsoņu sociālā iekļaušana nevienlīdzības mazināšanai sabiedrībā, atbalsts Eiropas kaimiņreģioniem un jūrniecības politika. Vienlaikus sanāksmes dalībnieki tiks aicināti paust viedokļus, kā šīs prioritātes īstenot ES iedzīvotājiem jūtamos rezultātos.

Latvija atbalstīs Maltas prezidentūras darbu ES stiprināšanai, īpaši tās iniciatīvas, kas vērstas uz ES drošības veicināšanu, kā arī izaugsmi un sociālekonomisko attīstību.

Sanāksmē plānota arī diskusija par Eiropas nākotni, īpaši gatavojoties valstu un valdību vadītāju neformālajai sanāksmei Maltā februāra sākumā, kā arī pasākumiem Romā 25. martā, kas būs veltīti Romas līgumu 60. gadadienai.

Latvijas interesēs ir spēcīga un saliedēta Eiropas Savienība, un turpmākajā darbā Eiropas Savienībā ir jāvelta vairāk pūles fiziskās un sociālekonomiskās drošības jautājumu risināšanai.

Informācijai

Vispārējo lietu padomes sanāksmes notiek reizi mēnesī, un 2017. gada pirmajā pusē to vada Padomes prezidējošā valsts Malta.

Komunikācijas grupa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI