DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. janvārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

E-veselības sistēma ir funkcionējoša, saņemtas rekomendācijas sistēmas uzlabošanai

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
“E-veselības sistēmas funkcionalitātes un e-pakalpojumi, kas pārbaudes laikā bija pieejami lietotājiem, kopumā ir izstrādāti atbilstoši e-veselības projektos paredzētajam un nodrošina projektos paredzēto funkcionālo darbību, kā arī tiem atbilstoši e-veselības projektos paredzētajam ir veikts drošības audits un drošības auditā konstatētie būtiskie trūkumi ir novērsti,” norādīts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārbaudes ziņojumā par e-veselības projektu funkcionalitāti.

Vienlaikus attiecībā uz atsevišķām e-veselības sistēmas funkcionalitātēm un e-pakalpojumiem, kas pārbaudes laikā ir pieejami lietotājiem, būtiskas kļūdas nav konstatētas. Sniegtās sistēmas uzlabošanas rekomendācijas neietekmē vērtējumu par atbilstību projektu iesniegumos paredzētajam un paredzētās funkcionālās darbības nodrošināšanu. E-veselības sistēma ir izstrādāta atbilstoši visām tehniskās specifikācijas prasībām, kas tika noteiktas, uzsākot E-veselības sistēmas izstrādi un ieviešanu.

Tāpat secināts, ka situācija kopš Valsts kontroles ziņojuma "Vai projekts "E-veselība Latvijā" ir solis pareizajā virzienā?" sagatavošanas 2015.gadā ir mainījusies – šajā ziņojumā minētā lietotājiem pieejamā funkcionalitāte ir izstrādāta un darbojas, kā arī ir nodrošināta informācijas sistēmu drošības auditu veikšana un datu apstrādes reģistrēšana Valsts datu inspekcijā.

"Kopumā vērtējam VARAM atzinumu kā pozitīvu attiecībā uz e-veselības sistēmas funkcionalitāti. Esam apņēmības pilni sistēmu padarīt vēl ērtāku un vieglāk lietojamu, kas ir būtiski, lai e-veselības sistēma kļūtu izmantojamu rīku," norāda veselības ministres padomniece e-veselības projekta jautājumos Ilze Āboliņa.

VM Komunikācijas nodaļas vadītājs
Oskars Šneiders

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI