DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. janvārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Mācībās „Ziema” karavīri trenēsies veikt dienesta uzdevumus ziemas apstākļos

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 23. līdz 30.janvārim Ādažu poligonā norisināsies mācības „Ziema”, kurās Sauszemes spēku kājnieku brigādes karavīri apmācīs ASV 173.kājnieku brigādes karavīrus veikt dienesta uzdevumus ziemas apstākļos.

Mācību laikā karavīri apgūs slēpošanas tehniku apvidū, apmetnes iekārtošanu ziemā, izdzīvošanas iemaņas pēc ielūšanas ledū, ekipējuma un ieroču apkopi, kā arī veiks kaujas šaušanas uzdevumus.

12.septembrī Ādažu poligonā ar desanta vingrinājumu "Bayonet Strike" Latvijā uz rotāciju atgriezās ASV 173.brigādes karavīri, lai pildītu dienesta pienākumus operācijā "Atlantic Resolve". Spēja ierasties sabiedroto valstī ar desantu pierāda gatavību ātri reaģēt krīzes situācijās un pārvietot spēkus visā Eiropā, kur vien nepieciešams. Sadarbība ar sabiedrotajiem palielina spēju ātri pārvietot desanta vienības un palielināt kaujas spējas vietās, kur vien tas nepieciešams.

 "Atlantic Resolve" ir ASV operācija, kas tika aizsākta 2014.gada pavasarī, demonstrējot ASV ieguldījumu kolektīvajā drošībā pēc Krievijas veiktās Krimas aneksijas. 173.aviācijas brigādes karavīri bija pirmie, kas ieradās Baltijas valstīs un Polijā operācijas "Atlantic Resolve" ietvaros 2014.gada aprīlī.

AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI