DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. janvārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Šajā ziemā Rīgā sastādīti jau gandrīz 1000 protokoli par ietvju un ēku jumtu laicīgu nenotīrīšanu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šīs nedēļas laikā Rīgas domes Administratīvā inspekcija ir sastādījusi 135 protokolus par laicīgi nenotīrītiem ēku jumtiem un gājēju ietvēm. Savukārt kopumā šajā ziemas sezonā jau konstatēti 985 pārkāpumi. Administratīvā inspekcija un pašvaldības policija turpina pastiprināti kontrolēt Rīgas domes saistošo noteikumu izpildi, kas īpašniekiem uzliek par pienākumu rūpēties par laicīgu ietvju un jumtu attīrīšanu no apledojuma.

Pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas saistošie noteikumi paredz administratīvos sodus par savlaicīgu ietvju neattīrīšanu no sniega un apledojuma. Maksimālais sods fiziskām personām var sasniegt 350 eiro, bet juridiskām personām – 1400 eiro.

Rīgas dome atgādina, ja iedzīvotājiem rodas zaudējumi netīrītu ietvju vai māju jumtu dēļ, tie var vērsties pret apsaimniekotājiem civiltiesiskā ceļā. Par negadījumiem nekavējoties jāziņo Rīgas domes Administratīvajai inspekcijai vai pašvaldības policijai. Šo institūciju sastādīti protokoli var kalpot par pamatu iespējamai kompensācijas piedziņai tiesiskā ceļā. Juridiskas konsultācijas var saņemt Rīgas domes Apmeklētāju pieņemšanas centrā, iepriekš piesakoties par bezmaksas informatīvo tālruni 80000800.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI