DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. janvārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Notiks Latgales atbrīvošanas 97. gadadienas piemiņas pasākumi

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Sestdien, 21. janvārī, Rēzeknē notiks piemiņas pasākumi veltīti Latgales atbrīvošanas no lieliniekiem 97. gadadienai, kurus organizē Zemessardzes 32. kājnieku bataljons sadarbībā ar Zemessardzes 3. brigādes štābu un Rēzeknes pilsētas domi.

Piemiņas pasākums Rēzeknē sāksies plkst. 10:00 ar dievkalpojumu Jēzus Sirds Romas katoļu katedrālē. Pasākums turpināsies Miera ielas kapos ar piemiņas brīdi  pie obeliska Latgales atbrīvošanas kaujās kritušajiem karavīriem.

Pasākumā piedalīsies Valsts robežsardzes koledžas kadeti, Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirkņa pārstāvji, Rēzeknes pilsētas un Zilupes novada jaunsargu vienības kā arī biedrības "Daugavas Vanagi Latvijā" Rēzeknes nodaļas pārstāvji. Tāpat pasākumu apmeklēs arī Rēzeknes novada domes pārstāvji un citi interesenti.

1919. gadā Latvijas armija padzina Bermonta karaspēku no Latvijas teritorijas, bet Latgale joprojām bija lielinieku varā. Sarkanās armijas spēki Latgalē bija diezgan ievērojami, tāpēc Latvijas Pagaidu valdība uzsāka militāru sadarbību ar Lietuvu un Poliju. 1919. gada decembrī Latvijas un Polijas armijas virspavēlniecība noslēdza līgumu par kopīgu kaujas darbību Latgales atbrīvošanā. 1920. gada 3. janvārī sākās latviešu – poļu karaspēka uzbrukums Latgales frontē un cīņa par Daugavpils atbrīvošanu. Līdz 3. janvāra pēcpusdienai tika atbrīvota Daugavpils, turpmākajās dienās tika atbrīvoti Višķi, Krāslavas apkārtne, un 21. janvārī tika atbrīvota Rēzekne.

Ruta Surovcova
Zemessardzes 3. brigādes
Civilmilitārās sadarbības speciālista p.i.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI