DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. janvārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Zanda Kalniņa-Lukaševica: Latvija atbalstīs Maltas prezidentūras darbu ES stiprināšanai

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
19. janvārī Eiropas Savienības Mājā Rīgā, kur norisinājās Maltas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē atklāšanas pasākums, Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica pauda Latvijas atbalstu Maltas prezidentūras darbam ES stiprināšanai.

Parlamentārā sekretāre, uzrunājot pasākuma dalībniekus, teica: "Latvijai ir svarīgi, lai unikālais Eiropas sadarbības modelis tiktu saglabāts un attīstīts, kā arī tiktu atjaunota Eiropas projekta saikne ar Eiropas Savienības pilsoņiem."

Z. Kalniņa-Lukaševica atzina, ka šajā pusgadā būs svarīgi ne vien turpināt Slovākijas prezidentūras iesākto darbu un attīstīt iniciatīvas, kas ir nozīmīgas ES iedzīvotājiem, bet arī vienoties par to, kā kopīgi veidot Eiropas Savienību nākotnē. "Ir nepieciešams saliedēt Eiropas Savienību valstu līmenī, veidojot kopīgu izpratni par prioritārajiem rīcības virzieniem. Nepieciešams atjaunot iedzīvotāju uzticību Eiropas projektam, kam ir jābūt virzītam cilvēku fiziskās un sociālekonomiskās drošības veicināšanai," uzsvēra parlamentārā sekretāre.

Maltas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Čārlzs L. Mifsuds (Charles L. Mifsud) klātesošos iepazīstināja ar Maltas prezidentūras prioritātēm: migrācijas izaicinājumu risināšanu, vienotā tirgus pilnveidošanu, drošības veicināšanas jautājumiem, pilsoņu uzticības atjaunošanu Eiropai, kā arī Eiropas kaimiņreģionu attīstības sekmēšanu un atbildīgas jūrniecības politikas īstenošanu.

Komunikācijas grupa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI