DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. janvārī, 2017
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Latvijas Universitātes rektors I. Muižnieks paraksta partnerības līgumu ar Rīgas 1. medicīnas koledžas direktori I. Bungu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
19. janvāra vakarā, Latvijas Universitātes (LU) rektoram I. Muižniekam, parakstot partnerības līgumu ar Rīgas 1. medicīnas koledžas direktori Inesi Bungu, turpmāk tiks īstenota daudz ciešāka abu institūciju sadarbība, daloties zināšanās, ar resursiem un veidojot partnerību kopēju mērķu īstenošanai.

"Sadarbība ar Rīgas 1. medicīnas koledžu Latvijas Universitātei ir intensificējusies pēdējo trīs gadu laikā," parakstot partnerības līgumu ar šīs koledžas vadītāju, uzsvēra LU rektors Indriķis Muižnieks. "Lai gan ar medicīnas izglītību un medicīnas koledžām esam saistīti jau senāk,  sadarbība ar Rīgas 1. medicīnas koledžu ir īpaša, jo tā ir varbūt vienīgā Latvijā, kas īsteno vairākas Universitātei svarīgas programmas, īpaši zobu tehniķu jomā un arī farmācijā. Esam jau iepriekš noslēguši vairākas vienošanās - gan par programmu salīdzināšanu, gan kopīgu darbu studiju jomā. Pašlaik to aktualizējam un aktivizējam, jo uzsākam darbu arī Eiropas Reģionālās attīstības fonda infrastruktūras projektu attīstībā. Tāpēc pašreiz ir īpaši svarīgi saprast, kādus virzienus katra no mūsu institūcijām turpmāk attīstīs. Arī tāpēc, ka abas puses vēlamies ciešāku abu institūciju integrāciju."

Gandarījumu un prieku par sadarbību ar LU pauž arī Rīgas 1. medicīnas koledžas direktore Inese  Bunga. "Sadarbību ar tik stabilu un slavenu pamataugstskolu, kāda ir Latvijas Universitāte, uzskatām par lielu godu un reizē - izaicinājumu mums un mūsu studentiem, uzsver I. Bunga. "Jau iepriekšējā līguma ietvaros esam sākuši sadarboties gan farmācijas, gan zobārstniecības jomā. Ir bijušas kopīgas lekcijas, kopīgi vieslektori. Uzskatu, ka mūsu sadarbība izvērtīsies Latvijai ļoti lietderīga, un jau visai drīz varēs pārliecināties par rezultātiem. Lietderīgais devums no šīs mūsu sadarbības Latvijai būs visupirms tas, ka netērēsim spēkus, katrs uzaicinot savus vieslektorus, bet padalīsimies ar viņiem un viņu zināšanām. Padalīsimies šā projekta ietvaros arī ar Eiropas fondiem un ar to, ko mēs paši vēl sarūpēsim, ar savām zināšanām un visiem jaunumiem. Esam pateicīgi, ka LU uzaicina mūs uz savām konferencēm un pasākumiem. Tāpat mēs aicinām koledžas un ieinteresētās universitātes, to fakultāšu studentus uz tām konferencēm un interesantajām lekcijām, kas ir unikālas un šad tad notiek pie mums, - piemēram, kad ierodas unikāli vieslektori no Dānijas farmācijā."

LU prorektors eksakto, dzīvības un medicīnas zinātņu jomā Valdis Segliņš, kurš arī piedalījās līguma parakstīšanā, uzsvēra, ka, lai arī LU gan tieši, gan netieši sadarbojas Latvijā ar visām medicīnas koledžām, ar kurām ir daudz kopīgu studiju programmu vai atsevišķu lekciju kursu, no tām koledžām, kas ir ārpus LU tiešās pakļautības (LU ir divas medicīnas koledžas, kur medicīnas ikdienas kvalitātes nodrošināšanai valstī tiek sagatavotas medicīnas māsas, ārsta palīgi), blīvāka sadarbība ir tieši ar Rīgas 1. medicīnas koledžu. "Mēs veidosim arī kopīgas studiju programmas. Viņiem būs pieejama mūsu infrastruktūra, tie resursi, kas ir mums kvalifikācijas celšanai, zināšanu padziļināšanai. Koledžai būs pieejami tie augļi un iespējas, ko nodrošina mūsu noslēgtie līgumi ar citām institūcijām. LU ir daudz sadarbības līgumu ar klīnikām - piemēram, Gaiļezera slimnīcu, Stradiņu slimnīcu, Biomedicīnas centru. Ar tiem LU ir stratēģiskie sadarbības līgumi ar īpašas labvēlības nosacījumiem. Ar šodien noslēgto nolīgumu Rīgas 1. medicīnas koledžai kļūs pieejami arī mūsu līgumos ar šiem partneriem atrunātie  resursi - iespējas sadarboties."

LU un Rīgas 1. medicīnas koledžas noslēgtais partnerības līgums paredz īstenot zināšanu partnerību -  pušu sadarbību studiju procesā un pētniecībā, kā arī augstskolu studiju programmu vai studiju virzienu padomju darbībā, zināšanu un tehnoloģiju pārnesē; partnerību kopīgu mērķu īstenošanai, veidojot konsorcijus un inovācijas kopas, partnerību ES un citu ārvalstu finanšu instrumentu līdzfinansētās programmās izglītības, pētniecības un inovāciju atbalsta jomās; inovāciju atbalsta pasākumos, tai skaitā, sadarbību kopīgas pētniecības rezultātā iegūto tehnoloģiju tiesību iegūšanai, apstiprināšanai un aizstāvēšanai; resursu partnerību, nodrošinot piekļuvi studiju un pētniecības infrastruktūrai.

Patlaban LU sastāvā kā LU aģentūras ir Latvijas Universitātes Rīgas Medicīnas koledža un Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledža.

Latvijas Universitātes Komunikācijas un inovāciju departaments

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI